Spanjorer ställer upp i Volvo Ocean Race

Redaktionen

Redaktionen

Spanien kommer till start med två båtar i Volvo Ocean Race. Det tillkännagavs under en presskonferens i Alicante. Samma stad som står som värd för starten i 2008/09 Volvo Ocean Race.

Den senaste spanska satsningen i Volvo Ocean Race fick ett snöpligt slut. Telefonica Movistar övergavs av besättningen på Atlanten och ligger nu på havets botten.

 

I och med att Spanien anmäler två båtar till kommande Volvo Ocean Race är antalet deltagare uppe i fem båtar, fördelade på fyra projekt. Ericsson, Sverige, Mean Machine, Holland, Puma, USA, är de andra deltagande projekten.

Pedro Campus vid presskonferensen i Alicante

Projektledare är Pedro Campus, samme man som ledde Movistar förra gången. Besättningen på Movistar var tvungna att överge den skadade VO 70-båten på en Atlantsträcka. Med största sannolikhet sjönk Movistar och ligger nu på havets botten.

Intresset för Movistar och Volvo Ocean Race är dock mycket stort i Spanien och Pedro Campus har nu lyckats få finasiering av två båtar. Vilka sponsorerna är kommer att bli officiellt inom några veckor.

– I förra tävlingen hade befolkningen i städerna Sanxenxo och Vigo och hela Galicien ett enormt intresse för tävlingen och nu kommer Alicante att ha samma möjligheter att vara värd för ett av de större sportevenemangen i världen, menade Pedro Campus.

 

racing_havskappsegling_vorspmovpuff

Relaterade artiklar

Magnus Woxén

Magnus Woxén projektledare för Maxi 11

racing_motorsport_rupert_ribb

Reykjavik – Stockholm i gummibåt

racing_bankappsegling_loklarpuff-custom

Nya Zealand klar för Americas Cup

racing_bankappsegling_acllvlogpuff

Team New Zealand segrare i första utmanarmatchen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar