St Lucia – målet för ARC

Redaktionen

Redaktionen

Hamnen.se har varit på den frodiga gröna vulkanön St Lucia som är en av Västindiens vackraste öar och målet för ARC. Här ligger Grenadinernas mest spektakulära berg: Les Pitons, ”Stora och Lilla Piton”, som också är symbol för St Lucia och namnet på det goda lokala ölet.

St Lucia ingår i ögruppen Winward Islands och Grenadinerna. När man talar om de västindiska öarna är det många som tycker att där bara är överexploaterat, trångt och tråkigt. Men det finns undantag. Och det är Grenadinerna. Där syns inga stora hotellkomplex, där är gott om plats och där är trevligt. Det handlar om öarna mellan St Lucia och Grenada. De ligger i nedre änden på den halvmåneformade västindiska arkipelagen.

St. Lucia är bergigt, bitvis med regnskog och runt kusterna finns bukter och fina stränder med vit och svart sand. Det officiella språket är engelska men lokalbefolkningen talar patois, ett språk som är baserat på franska kryddat med afrikanska och engelska ord. St Lucia var en koloni som växlade mellan att till höra Frankrike och England, men sedan 1979 är en självständig nation och medlem av Brittiska samväldet.

Man kan närma sig Windward Islands på två sätt. Man kan dimpa ner med jumbojet vid Vieux Fort på södra St Lucia eller man kan komma seglande från Kanarieöarna. Hamnen.se har provat båda sätten. Det senare är naturligtvis att föredra. Sedan 1990 har ARC haft St Lucia som mål och ARC är en viktig årlig händelse som både St Lucia’s regering och turistbyrå stödjer. Tack vare bland annat ARC har St Lucia blivit en populär destination bland internationella seglingsmål.

Det finns flera charterbåtuthyrare att välja mellan. Men vill man stanna i land så är de flesta hotellen placerade på nordvästra sidan av ön, där även de bästa stränderna ligger.

Läs mer om:
St Lucia
Winward Island och Grenadinerna


Besök även
St Lucias egen sajt

charter_vastindien_st_lucia_puff

Relaterade artiklar

genomsmalasund

Lovsång till det lilla båtlivet!

6288299_orig

Träbåtsharmoni – tio års familjeliv till havs

Spirit Yachts 111

Fullspäckat seglingsmagasin

Nacra 17 crash.

Vansinnig vurpa fångad på film

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar