Starbåts-silver för Fredrik Lööf i Bacardi Cup

Redaktionen

Redaktionen

Fredrik Lööf med gasten Anders Ekström seglade upp sig i sista seglingen och tog en andraplats i en av de riktigt stora Starbåtsregattorna – Bacardi Cup.
Bacardi Cup har seglats sedan 1927 och hade i år ett startfält på 75 starbåtar.

Rundning i det 75 båtar stora starfältet i Bacardi Cup, Miami.

Fredrik Lööf och Anders Ekström, KSSS, har länge tillhört den absoluta världseliten i Starbåtsklassen. Den senaste tiden har dock resultaten inte riktigt gått svenskarna väg. Men i Maimi under Bacardi Cup kom de tillbaka.

Fredrik Lööf och Anders Ekström, båt nr 56, blir precis snuvade på segern i en av delseglingarna i Bacardi Cup.

När tävlingens sista segling återstod låg svenskarna på tredjeplats, sju poäng upp till nyzeeländske ledarbesättningen Hamish Pepper och David Giles, men bara en poäng bakom andraplacerade Mateusz Kusznierewicz och Dominik Zycki från Polen. Av dessa tre var det Lööf/Ekström som lyckades bäst i sista seglingen, då de knep tredjeplatsen. Därmed avancerade svenskarna till andra plats med 18 poäng, 3 efter vinnaren Pepper/Giles.

Hamish Pepper, t.h. och David Giles från Nya Zeeland var glada efter segern i Bacardi Cup

Under tävlingens sex seglingar gjorde Lööf/Ekström en åttondeplats, två andraplaceringar, en artonde- och två tredjeplatser.

Fredrik Lööf och Anders Ekström under ett träningspass på vattnen utanför Coral Reef Yacht Club, Miami.

Följande rapport skickade Fredrik till sin klubb KSSS:

Hej,
Idag fredag var det spännande på havet….det blåste ca 6 m/s i starten. Vi hade en kanon start i lovart och tog kommandot pa högra sidan av fältet direkt. Vi var tvugna att slå det nya zealanska teamet med 7 placeringar for att vinna regattan. Samtidigt var vi också tvugna att vara före den polska båten i det sista och avgörande racet.

Vid första märket ledde Hamish/Giled NZL och vi var 2a. Resultatet på länsen var i stort sett oförädrat. Vi attakerade hårt i början av 2 kryssen och seglade helt suveränt. Vi var först vid topp market och Hamish/Giles två. Den polska båten seglade bort sig totalt och var borta ur leken….

Jag och Anders lurade ut Hamish/Giles i lättare vindar på länsen och många båtar borjade komma ikapp. Vi rundade 3 efter länsen och Hamish/Giles 5a eller 6a. Nu hade vi ett par båtar imellan oss men vi behoöde hela 6st…..

Det var spännande in i det sista, Hamish/Giles seglade smart och tappade endast 1 båt till. Vi kom 3a i sista seglingen och Hamish/Giles 7a.

Det räckte inte riktigt. Hamish/Giles vann pa 15 poäng och jag och Anders slutade pa 18 poäng. Den polska båten kom in pa en tredje plats i totala sammandraget.
Vi är riktigt nöjda med hur vi seglar båten taktiskt och också mekanist. Vi har bra fart i båten och vi testade nya segel under foösta halvan av Bacardi Cup, allt för att lära och utveckla…..man måste testa under race förhållanden.

Bästa seglar hälsning / fredrik

regatta_bacardiloof-custom

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar