Stormig start i ensam-segling över Atlanten

Stormig start i ensam-segling över Atlanten

Redaktionen

Igår klockan 14.00 gick starten för den 10:e upplagen av Route du Rhum. Det  första dygnet bjöd på stor dramatik med ett flertal rigg- och roderhaverier.

Med start i Saint-Malo gäller det att korsa Atlanten och ta sig till målet i Guadeloupe i den karibiska övärlden så fort som bara möjligt. Som en extra krydda på äventyret så får man bara vara en person ombord.

Det är Route du Rhum i ett nötskal. Igår klockan 14.00 korsade 91 båtar/skeppare i fem klasser startlinjen och mötte genast mycket utmanade förhållanden. I hög sjö och starka vindar som har lett till ett flertal mer och minde allvarliga skador på båtar, material och utrustning.

Framför allt är det rigg- och roderhaverier som har ställt till problem. Inte minst för Gilles Buekenhout i Multi 50 klassen (bildspelet ovan) som i skrivande stund bogseras till närmaste land av en livbåt på grund av just roderhaveri.

Hamnen.se återkommer med fler artiklar gällande dramatiken i Route du Rhum. Ledningen innehas för tillfället av av Lionel Lemonchois (bildspelet ovan)  i Ultim-klassen.

Redaktionen

racing_havskappsegling_2014_RouteDuRhum_Ingang_IngangFix

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Start-Ultim-solo

Världens genom tiderna mest extrema kappsegling är igång

Trimaran-Ultim-

Nytt solorace – non stop runt jorden i foilande 100-fotare

230111_Gitana_DJI_0858

Gitana – monstertrimaran på rekordjakt runt jorden

Trimaran-mot-Guadelope-Route-du-Rhum

Två döda när världens snabbaste havskappseglare gick i mål