Strandberg och Örtendal vann ”Raiden”

Redaktionen

Redaktionen

Archipelago Raid

Archipelago Raid Strandberg och Örtendahl vann Det var dramatik in på mållinjen när orienteringskappseglingen Archipelago Raid avslutades på lördagen. 
Svenska Team Thule med Martin Strandberg och Johan Örtendahl var allra snabbast och slutsegrade därmed över fjolårsvinnarna Team Citus från Frankrike.

? Jag visste inte att det skulle vara så här tight att vinna Archipelago Raid den här gången. I morse var vi sena till starten på grund av att vi hade problem med riggen vilket gav dem andra lite försprång. Vi är snabba i lite lättare vindar vilket vi hade idag och tack vare Johans fantastiska navigering var vi först vid alla checkpoints utom en, säger Martin Strandberg, OS-seglare och svensk mästare i F18..

Redan under fredagen stod det klart att kampen om segern skulle stå mellan dessa två. Fransmännen Eric Proust och Romain Motteau i Team Citus har varit i ledningen under stora delar av tävlingen men på fredagskvällen var svenskarna nästa ikapp efter att ha vunnit båda etapperna på fredagen. Då skilde ynka en poäng mellan de två.

Båtarna lämnade Sandhamn kl 05.00 på lördagsmorgonen och seglade till Gällnö och vidare till Stora Sandön utanför Grinda. En fantastisk soluppgång mötte de 20 katamaranerna vid starten med sydostliga vindar följt av regn under dagen. Målgången var vid At Sea konferenscenter på Lidingö i Stockholm.

? Team Citus är väldigt snabba i hård vind och vi är bättre i lättare vind, vilket vi hade idag. Vi är också ett bra team med två olika arbetsuppgifter. Jag håller fart i båten och Johan är en mycket bra navigatör. Det är vår fördel, säger Martin Strandberg och fortsätter:

? Jag trodde i tisdags att första platsen var ur räckhåll för oss när vi förlorade 8 poäng på en delsträcka mot Team Citus, så för oss är det fantastiskt att vinna hela racet idag, avslutar en trött men glad Martin Strandberg.

Archipelago Raid Strandberg och Örtendahl vann

Relaterade artiklar

Bild 2021-04-12 kl. 15.21

Svenska företag med och betalar Suez-haveriet

Runt Afrikas kust

1 000 sjömil i kajak runt Afrikas kust

DSC04096.JPG

Kaptenslös båt redan i drift

waveflyer

Waveflyer – vattenskoter med bärplan

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar