Svenska America’s Cup-teamet lyfter med ny båt

Svenska America’s Cup-teamet lyfter med ny båt

Gustav Morin

Efter en dödsolycka och stora problem med sin första AC72 som inte lyfte på sina bärplan verkar nu turen vända för svenska America’s Cup-teamet Artemis. 

Många kan nu sänka axlarna en aning i det otursförföljda Artemis-teamet. Under onsdagen seglade de sin nya båt “Big Blue” för första gången och lyckades få en den att komma upp på sina så kallade foils direkt.

Det blåste omkring sju m/s och alla var mycket nöjda med att båten gick så pass snabbt och stabilt redan vid första testet.

– Det kunde inte ha gått bättre. Det var en perfekt dag och resultatet var precis vad vårt team behöver nu, säger rorsman Nathan Outteride. Att båten fungerade så bra och att vi fick den att flyga direkt har vi våra båtbyggare att tacka för, de är verkligen värda en eloge.

Teamet har redan gått miste om värdefulla timmar på vattnet men siktar nu hoppfullt på att kunna delta i utmanarserien Louis Vuitton Cup med första matchen sjätte augusti.

– Vi hoppas verkligen att vi är redo då, men det kommer att kräva massor av jobb då vi redan ligger 70-80 dagar efter de andra teamen i förberedelsetid, säger Nathan Outteridge.

 

Gustav Morin

racing_bankappsegling_2013_Americas_Cup_Artemisnya_LVC2013_puff_ny

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Den flygande elvattenskotern Valo Hyperfoil premiärvisas i Fort Lauderdale under de kommande dagarna.

Valo Hyperfoil: Elvattenskoter på bärplan slår stort i USA

Mantaray - Kalle Brodin

Mantaray M24 – foiling utan avancerad datateknik

Baltic_111_Raven

Baltic 111 Raven – här testas den extrema kolfibercruisern

Sandhamn_Foil_Raid_inledning

Sandhamn Foil Raid – fart och adrenalin i dagarna tre