Svenskt guld i stor stil!

Redaktionen

Redaktionen

Redan efter den näst sista dagen var det klart. Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hade säkrat sin första världscupseger i 470.

– Vi är riktigt stolta över vår prestation. Vi har varit felfria denna vecka vilket är helt otroligt egentligen. Vi vet att vi är starka och vi har ett riktigt bra självförtroende. Dag efter dag går vi ut och levererar på en riktigt hög nivå, berättar Anton.

Under veckan i Hyeres har det mest bjudits på lätta vindar – men någon dag har det också blåst hyfsat bra. Men det spelar ingen roll för Anton och Fredrik. De behärskar allt, viket de visat nu och som de också visade när de blev tvåa på VM i 470 sommaren 2017.

Glädjande för Grävare
Förbundskapten Magnus Grävare har följt dem under hela veckan och han är imponerad.

– Det här är en helt felfri regatta av killarna. De är inte ofta man kan säga det i segling som i mångt och mycket handlar om att göra så få misstag som möjligt. Detta är deras största seger i karriären och de var helt överlägsna, säger Magnus.

Efter nio race i Hyeres så har svenskarna varit ”på pallen” i sex av racen, haft två fjärdeplatser och en femteplats. Det visar på en stabil styrka och en imponerande jämnhet i ett startfält med 40 båtar.

Spöade de största
Bland annat har Anton och Fredrik utklassat både silvermedaljörerna och bronsmedaljörerna från OS i Rio (guldmedaljörerna har slutat) där svenskarna själva blev sexa.

racing_bankappsegling_2018_Varldscup470_Ingang_Anton_Fredrik_470_

Relaterade artiklar

210312-4 Anton Fredrik VM 470 foto Uros Kekus Kleva

Svenskt VM-guld i 470 efter onödigt spännande final!

racing_bankappsegling_2019_EM_guld_470_Dahlberg_Bergstrom_470_Champions

EM-guld till Anton och Fredrik!

racing_bankappsegling_2019_470_seger_Mallorca_190405_Anton_o_Fredrik_foto_Jesus_Renedo

Svensk storstilad seger på Mallorca

racing_bankappsegling_2019_MaxSalminen_Ingang_GuldSalminen

Guld till Max Salminen i världscupspremiären

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar