Sverige gör storslam mot försvararen

Gustav Morin

Gustav Morin

m2225 17 023464 ar bermuda PuffFrån botten till toppen. Artemis har radat upp förluster mot bottenlagen men så igår så slog de plötsligt till  med en andra vinst mot försvararen. 

Artemis Racing öppnade dagen med att återigen vinna mot America’s Cup-försvararna – amerikanska Oracle. Efter ytterligare en perfekt start tog de sedan en till viktig poäng mot Japan.

– Visst fanns det nerver men de är bortblåsta nu, säger skepparen Nathan Outteridge.

Svenskbåten fick en perfekt start i dagens första race när de lyckades trycka undan USA och passerade startlinjen med betydligt mer fart. På väg in i första kryssen ledde de med tio sekunder och vid nästa rundningsmärke hade avståndet dubblats. Med kontrollerade manövrar och bra fart i båten lyckades svenskbåten ta hem en trygg seger, 24 sekunder före USA i mål.

Se  Hamnen.ses Studio America’s Cup där vi  analyserar och ger senaste skvallret i  America’s Cup.

– Det var skönt att starta på topp efter ett par tuffa dagar. Vi är väldigt nöjda med den starten vi gjorde och timingen var perfekt, säger Artemis Racings skeppare Nathan Outteridge.

Svensklaget låg på delad sistaplats i tabellen inför dagens seglingar och hade press på sig att prestera för att inte bli det lag som skulle slås ut efter grundomgången. Att de tog poäng mot USA och att Nya Zeeland besegrade Frankrike i matchen efter innebar att Artemis Racing säkrade avancemang. 

– Vi har haft ett par ordentliga diskussioner inom laget de senaste två dagarna för vi behövde verkligen segla bättre. Det har inte varit något fel med båten men vi har haft svårt att fatta rätt beslut när det gäller vilka foils (bärplan) som vi ska använda. Idag hittade vi rätt upplägg och seglade riktigt bra, säger Nathan Outteridge.

I nästa match mot Japan fick Artemis Racing på nytt ett övertag i starten och tvingade till sig ett perfekt utgångsläge. Även om japanerna knappade in på andra varvet lyckades seglarna på den gulblåa båten hålla huvudet kallt.

– Riktigt skönt med två stabila segrar och det känns bra att vi seglade bra idag när det blåste lite mer än tidigare. Vi hade bättre manövrar och topphastighet och nu kan vi fokusera på nästa steg i tävlingen, säger Anders Gustafsson som är grinder ombord på Artemis Racing.

Imorgon avslutas grundomgången med att Artemis Racing möter Frankrike. Då avgörs också vilket av utmanarlagen som hamnar överst i tabellen och får välja motståndare i semifinalen av utmanarserien som börjar på söndag.

Officiella resultat fredag 2017-06-01 
Race 8 NZ – Japan 1-0 
Race 9: Sweden – USA 1-0 
Race 10: NZ – France 1-0 
Race 11: Japan – Sweden 0-1 
Scoreboard: 
1. Emirates Team New Zealand (NZL) – 8p   
2. Oracle Team USA(USA) – 7p ** 
3. Land Rover BAR (GBR) – 5p * 
4. Artemis Racing (SWE) – 4p  
5. Softbank Team Japan (JPN) – 3p  
6. Groupama Team France (FRA) – 2p 
(**startade serien med 1 extrapoäng) 
(*startade serien med 2 extrapoäng)  

 

racing_bankappsegling_2017_Artemis_Race_2_juni_Bildspel_m2223_17-023394-ar-bermuda

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_2017_Studio_Americas_Cup_puff_studio_ac13

Matchboll för övermäktiga Nya Zealand

racing_bankappsegling_2017_Studio_Americas_Cup_puff_studio_AC12

Hoppet tillbaka för USA!

Studio_2017_puff_studio_AC11

Oracle under massiv press i kvällens final

racing_bankappsegling_2017_Studio_Americas_Cup_puff_studio_ac10

Oracles haveri och tekniksnack med Svensk besättningsman

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar