Sveriges man i stundande Volvo Ocean Race

Gustav Morin

Gustav Morin

StrombergDet är nu klart att tidigare race-vinnaren Martin Strömberg kommer att segla ett fjärde varv runt jorden. Den här gången med en kvinnlig skeppare.

Martin Strömberg inledde sin Volvo Ocean Race-karriär med skandinaviska laget Ericsson 3 där Mange Olsson var en drivande kraft och lite av en mentor för Martin.

I upplagan efter premiären, 2011-2012, seglade Martin med franska Groupama och lyckades vinna. I förra racet seglade han med ett kinesiskt lag.

Nu är det alltså dags igen och den här gången har Martin rollen som vaktkapten, rorsman och trimmer ombord på båten ”Turn the tide on plastic”. Det är en av de yngsta besättningarna och som skeppare står den erfarna enskappseglaren Dee Caffari som också seglade i förra upplagan av Volvo Ocean Race ombord på Team SCA, som drevs av en kvinnlig besättning.

Se också:
Här är framtidens båt i Volvo Ocean Race.

– Martin är en erfaren seglare som bidrar med mycket erfarenhet till detta unga lag. Han har en styrka i att coacha och utveckla unga seglare, vilket ger balans i vårt lag och kommer att vara en stor tillgång för mig som skeppare, säger Dee Caffari.

Martin Strömberg är ivrig att dela sin kunskap med en yngre generation seglare och ser också fram emot att få sprida lagets budskap om hållbarhet och att uppmärksamma problemet med plast i havet.

Strömberg har tränat med laget under en tid och går nu in i slutförberedelserna mot starten som går i Alicante 22 oktober.

racing_havskappsegling_2017_VOR_Stromberg_infor_start_Stromberg

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

Miljo_2019_Oceancleanup_Ocean_Cleanup

Nya tag för Ocean Cleanup!

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar