Swedestar 370 får en storasyster

Redaktionen

Redaktionen

Storasyster SwedeStarEfter succén med SwedeStar 370 har varvet nu en större modell på gång. Lidköpings Båtsnickeri, som länge bara har tillverkat modeller för andra varv, började i fjol med egna modeller. Snart har de dagsseglaren Carat klar och på ritbordet ligger en ny 41-fotare färdig.

 

SwedeStar 410 bygger på samma principer som 370. Båten seglar som en kappseglingsbåt samtidigt som den är en cruisingseglare med mycket goda segelegenskaper. Den ska gå att segla trots att man är få personer ombord.

På ritningen ser det ut som att varvet vill ha så mycket yta som möjligt under däck. Båten har två badrum och tre hytter och på grund av det så har cockpiten fått mindre plats. Något som kanske inte faller i kappseglarnas smak, men som däremot borde passa cruisingseglarna.

SwedeStar 370 håller samma kvalitet som Orust-båtarna när man kommer under däck. Allt tyder på att den här nya modellen kommer att vara lika bra.

Cockpiten är konservativt utformad och varvet har valt att satsa på en ratt, till skillnad från många konkurrenter som väljer dubbla rattar. En ratt gör att det blir mer plats i cockpit, medan nackdelen är att rörligheten i ratten minskar.

Storasyster SwedeStar

Relaterade artiklar

Flax27-Greenboats-2019_JKu_2893-min-3

Flax 27 – byggd av fröer och PET-flaskor!

batar_segelbatar_2016_Eagle54_Ingang_Eagle54Ingang

Eagle 54 – stilren klassiker i modern tappning

bloggare_moderna_skargardsbaten_Nya_trender_Segling_Latitude_62_3

Ny trend med lyxiga snabba vackra klassiker

nyheter_2013_Najad_nystart_2

Lidköpings båtsnickeri köper Najad

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar