Tarac – snabb daycruiser med kojer

Redaktionen

Redaktionen

”Modern segling skiljer sig från förr. Prestanda är viktigare än boutrymme och seglingskänslan styr. Tiden i båten ska ge en total seglingsupplevelse. Och linjerna ska vara vackra.”
Det menar Dyvik Marina som lanserar Södergren-ritade Tarac, dagseglaren med kojer som tidigare gick under namnet Carat.
Tarac har premiär på Scandinavian Boat Show, Älvsjö, 5-9 november 2008.

Tarac-konceptet är enkelt – en vacker renodlad seglare som ger ett maximalt seglingsutbyte och ändå bobar. Båten är en seglare av rang som uppfyller kraven höga prestanda inom ramen för enkelt hanterande med liten besättning eller t.o.m. ensamseglande, skriver Dyvik Marina i ett pressmeddelande.

– Det saknas en snabb lätt lättseglad dagseglare med kölbåtsegenskaper. Kontrollerat livlig med prestanda som går utanpå det mesta. Rejält storsegel med akterrunda och övernattningsbar med kokmöjligheter, säger konstruktören Håkan Södergren.
-Trenden är kristallklar; Folk har mindre tid, men vill fortfarande segla – med goda prestanda.  Man måste kunna fånga tillfället i flykten och snabbt komma ut och segla utan att först behöva samla ihop en hel besättning. Det är seglingskänslan med snabb och enkel segling vi upplever i Tarac”.

Tarac är en strikt entypsklass modernt framtagen i CNC-frästa formar och moderna material. Riggen är enkel med svepta spridare ? utan häckstag ? självslående fock, spinnaker för kappsegling och gennaker för cruising. Ren sittbrunn med stora sittytor och rorkult för full access till winschar och trim.

Höstens provseglingar infriar mer än väl alla förväntningar och såväl riggare, segelmakare som konstruktör och produktionsteam är mer än nöjda.

Fakta Tarac
Loa 10.00m
Lvl   8.85m
Bmax   2,70m
Dmax   1,75m
Depl   3,2 ton
Segelyta  60kvm
LYS  1,25

För information; Göran Gross mail@dyvik.se 08 543 543 00
Alexander Ekberg, Roslagen Composite AB +4670 849 61 47

Till Scandinavian Boat Show, klicka här

Relaterade artiklar

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Hugo Boss

Snart start för omänskliga higtech-racet!

Båtsamverkan Tullen 1

Svårare tider stundar för stöldligorna!

Classic Yacht

Makalös renovering av klassisk träjakt