Tårögd Thomson tvingas bryta efter kollision

Tårögd Thomson tvingas bryta efter kollision

Gustav Morin

Efter att ha legat i ledning länge och efter att ha klarat av stora motgångar med omfattande reparationer är det extra tufft för Alex Thomson att bryta. 

Alex Thomson ledde racet länge men bromsades på grund av en stor strukturell skada – som han med mycket möda lyckades laga själv.

Han tog sig tillbaka i racet och trots trötthet efter allt reparationsarbete var han ändå hoppfull att kunna genomföra racet på ett bra sätt.

Därför kom det som ett hårt slag, bokstavligen, när han strax senare kolliderade med något som slog sönder styrbords roder. En skada som skulle visa sig vara omöjlig att reparera.

Den alltid så muntre och positiva Thomson är påtagligt nedslagen av alla motgångar. 

Händelsen inträffade på vad som var Thomsons 19: e tävlingsdag i Vendée Globe som började på söndagen den 8 november från Les Sables-d’Olonne på Frankrikes västkust.

Här rapporterar Thomson efter att han till slut lyckats laga sin båt efter omfattande strukturella skador. 

Alex Thomson är för närvarande cirka 1400 sjömil från Kapstaden och det förväntas ta skepparen cirka fem dagar för att göra resan. Han kommer att göra det utan att använda styrbordsroder och kommer att fortsätta säkert och försiktigt. Thomsons tekniska team reser till Kapstaden för att möta båten vid ankomsten.

Att Hugo Boss lämnar racet är inte bara en stor förlust för Alex Thomson och hans team utan för alla icke fransktalande som följer racet.

Han låg i framkant av utvecklingen, var extremt konkurrenskraftig och är fantastisk på att upprätthålla kommunikationen till fansen under racet.

Gustav Morin

Hugo Boss cancel racing Vendee Globe

Skriv kommentar

Relaterade artiklar

Alex Thomson köper världens snabbaste Imoca och kontrakterar Clarisse Cremer som skeppare.

Comeback för Alex Thomson – rekryterar omskriven kvinna

Alex-Thomson-Platsannons

Drömjobb – är du nästa skeppare på Alex Thomsons IMOCA?

Hugo Boss Alex Thomson steps down

Alex Thomson – den stora underhållaren kliver iland

IMOCA60CharalJune2020FoilsV2b

Bygget av nästa generations foilande Imoca 60 är igång!