Team Kjellberg klart för London-OS

Redaktionen

Redaktionen

Team Kjellberg är klara för OS.För några veckor sedan var det inte ens säkert att laget skulle kunna delta i matchracing för damer i VM i Perth. Men på luciadagen stod det klart: svenska Team Kjellberg seglar VM-kvartsfinal och tar också en av de åtråvärda nationsplatserna i London-OS nästa år.

Landslagsseglarna Anna Kjellberg, Lotta Harrysson och Malin Källström möter under onsdagen det franska teamet Leroy i VM-kvartsfinalen i matchracing för damer.

Oavsett hur det går är det svenska laget klart för OS nästa år, en prestation i vanliga fall och i synnerhet eftersom det länge var oklart om teamet ens skulle komma till start i Perth. Rorsmannen Anna Kjellberg drabbades i höstas av en svår hjärnskakning, när hon under träning träffades av bommen. Besättningen fick klara träningen utan henne under många veckor i höstas och Anna Kjellberg är mycket stolt över dem:

– Det känns helt grymt. Jag känner lättnad, glädje och stolthet. Det ska bli så kul att segla kvartsfinalen på onsdag – vi har inget att förlora. Vi får se hur långt det räcker, säger Anna Kjellberg i ett meddelande från Australien.

Team Kjellberg är klara för OS.

Relaterade artiklar

Ready Steady Tokio Sailing 2019. ©PEDRO MARTINEZ/SAILING ENERGY/WORLD SAILING
18 August, 2019.

”Vi har bra chanser att ta medalj”

racing_bankappsegling_2019_Jesper_Stalheim_190818_pre-OS_Jesper_foto_PM

Sverige i topp på för-OS

racing_bankappsegling_2017_EMGuld470_Ingang_EMguldIngang

Svenskt EM-guld i 470!

racing_bankappsegling_2016_KlaraWester_Ingang_KlaraWesterIngang

Svenska OS-hoppen är ute på hal is!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar