Team New Zealand leder med 3 – 0

Redaktionen

Redaktionen

Dean Barker och besättningen på Emirates New Zealand har all anledning att jubla. De leder med 3-0 över italienska Luna Rossa. I tredje seglingen, där först till fem vinster i Louis Vuitton Cup gäller, sökte de högra kanten efter start vilket visade sig vara ett lyckat drag.

Team New Zealand var bättre i stort sett i allt, båtfart, höjd och manövrar. Först över linjen var visserligen Luna Rossa men strax därefter seglade Team New Zealand både högre och snabbare. Med mer tryck på högerkanten kunde de snabbt ta kommandot över Luna Rossa som tvingades till en allt mer defensiv segling.

Team New Zealand rundade första kryssmärket 40 sekunder före Luna Rossa. I mål var tidskillnaden hela 1 minut och 38 sekunder.

Måndag är vilodag. Den fjärde seglingen startar kl 15:00 tisdagen 5 juni.

För er som är intresserade att följa de spännande seglingarna men inte har investerat i Virtual Spectator rekommenderar hamnen.se att följa radiosändningarna på webben. Det är typ härlig sportradio. Tre kommentatorer går igång och ger intressanta rapporteringar och analyser. Jesper Bank är en av expertkommentatorerna.

Lyssna live här kl 15:00 Tisdagen den 5 juni

racing_bankappsegling_lo3nzhand

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_ac3alinghi500

Alinghi kvitterar till 2-2 i Americas Cup

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar