Team New Zealand segrare i första utmanarmatchen

Redaktionen

Redaktionen

Med åtta sekunders marginal över itaienska Luna Rossa vann Team New Zealand första seglingen i Louis Vuitton Cup. De ledde runt varje rundningsboj men aldrig med mer än 12 sekunder.

Ett mycket bra besättningsarbete med perfekta manövrar runt hela banan gjorde att Team New Zealand kunde bevaka sin knappa ledning ända in i mål. Dean Barker vid rodret på Team New Zealand ryckte en båtlängds ledning på första kryssen och rundade i ledning vid kryssmärket med 11 sekunder.

Luna Rossa jagade och det var aldrig med än 12 sekunder som skiljde de båda båtarna åt. På sista länsen, strax före mål när båtarna separerat för första gången, såg det för en stund ut som om Luna Rossa skulle ha en liten chans att nå mållinjen först.

Men redan på presskonferensen före första seglingen hade Dean Barker sagt att han föredrog en tight segling där Nya Zelandärna skulle kunna bevaka istället för att få chansartade förhållanden med en båt på var sin sida av banan. Team New Zealand skulle på så sätt kunna dra nytta av sitt erkänt goda besättningsarbete i manövrar.

Starten var till Luna Rossas fördel men Dean och hans besättning fick som de ville och bevakade Luna Rossa från och med halva första kryssen till målgång.

Finalsegling nummer 2 i Louis Vuitton Cup startar lördag den 2 juni kl 15:00. Bäst av nio seglingar gäller.

Följ seglingen här

racing_bankappsegling_acllvlogpuff

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_lo3nzhandpuff

Seger för Team New Zealand. 1-1 i kampen om Americas Cup

racing_ac1xaling

Alinghi vann första seglingen om Americas Cup

racing_bankappsegling_loklarpuff-custom

Nya Zealand klar för Americas Cup

racing_bankappsegling_lvsflyg

Luna Rossa finalklar med Magnus Augustson ombord

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar