Team SCA tog sin första seger

Gustav Morin

Gustav Morin

SCA Abu DhabiSvenska Team SCA vann dagens In-Port Race i Abu Dhabi. Laget tog en tidig ledning i den korta hamnseglingen och segern är lagets hittills största framgång i Volvo Ocean Race.

Dagens In-Port Race, det tredje i Volvo Ocean Race 2014-15, försenades med cirka en och en halv timma i väntan på vind. När starten gick i lätt vind stod det klart seglingen skulle bli väldigt taktiskt utmanande.

Spanska MAPFRE kom iväg bäst medan Team SCA tvingades göra ett tidigt slag för att få fri vind. Trots att svensklaget fick en dålig start ledde detta till att de hittade mer vind på högersidan av banan och kunde ta ledningen på väg mot den första rundningen.

De följdes av hemmalaget Abu Dhabi Ocean Racing, Team Brunel och Dongfeng Race Team. Efter ett varv hade Team SCA:s helt kvinnliga besättning en ledning på över 100 meter och det försprånget fördubblades under början av det andra varvet.

Huvudet kallt i arabisk hetta
I lättvindssegling kan små misstag vara mycket avgörande men Team SCA lyckades hålla huvudet kallt och behöll sin ledning fram till mållinjen. Vid rodret ombord på Team SCA under racet stod holländska Carolijn Brouwer.

– Vi gjorde detta tillsammans som ett lag. Vi är väldigt glada och detta är ett fantastiskt sätt för oss att bygga lagmoralen inför etappen till Sanya som startar imorgon, säger Team SCA:s brittiska skeppare Sam Davies.

Tvåan Team Brunel var nästan en och en halv minut efter vinnarna i mål och Abu Dhabi Ocean Racing slutade trea. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team slutade på fjärde plats.

Den tredje etappen i Volvo Ocean Race 2014-15 från Abu Dhabi till Sanya, Kina startar imorgon klockan 11:00 svensk tid.

Alla In-Port Race utgör en egen tävling, Volvo Ocean Race In-Port Series, med en poängställning som är separat från havsetapperna. In-Port Racet på lördag räknas alltså inte till den stora tävlingen där vinnaren tilldelas den stora Volvo Ocean Race-bucklan. Men om flera lag skulle sluta på samma poäng efter den sista etappen till Göteborg kommer ställningen avgöras utifrån vem som lyckats bäst i In-Port-serien.

Se racet i repris!

Resultat In-Port Race Abu Dhabi
1. Team SCA 16:16:47 – 1p
2. Team Brunel 16:18:15 – 2p
3. Abu Dhabi Ocean Racing 16:18 :58 – 3p
4. Dongfeng Race Team 16:20:10 – 4p
5. Team Alvimedica 16:22:38 – 5p
6. MAPFRE 16:22:57 – 6p

Poängtabell Volvo Ocean Race In-Port Series
1. Abu Dhabi Ocean Racing – 6p
2. Team Brunel – 8 p
3. Team SCA – 10 p
4. Team Alvimedica – 12 p
5. Dongfeng Race team – 13 p
6. MAPFRE – 16 p
7. Team Vestas Wind – 20 p.

racing_havskappsegling_2014_VOR_Inport_Alicante_Live_SCA_Abu_Dhabi

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

racing_havskappsegling_2018_VORTheMovie_Ingang_Volvo_Ocean_Race_recap_2017_2018

VOR – the movie!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar