Tips, trix och rätt segelgarderob för långseglare

Tips, trix och rätt segelgarderob för långseglare

Elias Johansson Rimsby

Segelgarderob_for_langseglare De är inne på sitt sjunde år som långseglare och har sålunda samlat på sig mycket viktig kunskap. Här är deras bästa tips när det gäller segel och segelval. Se videon!

Sju år till sjöss utan att ha förbrukat så mycket som en droppe diesel. Bara en sådan sak. Istället förlitar de sig på en elmotor med alla fördelar som det innebär av en luktfri, slabbfri samt näst intill vibrationsfri samt ljudlös tillvaro.

Se också:
Hamnen listar hetaste långseglarna på Youtube
Elmotor i segelbåt – så resonerar långseglarna

Men – och det ska sägas – det kräver också mer planering. Det gäller att ha extra koll på väder och vädersystem för att undvika storm och stiltje. Ett kärt besvär för det långseglande unga paret på Youtube-kanalen Sailing Uma som menar att det också skärper sinnena och ökar intensiteten i upplevelsen.

Avgörande med rätt segelgarderob

Långsegling utan en dieselmotor som backup, menar de, ställer också högre krav på segelgarderoben. Det måste finnas ett fungerande segel för varje tillfälle.  Därtill är det viktigt att ha en genomtänkt uppsättning reservsegel och reservdelar för att klara sig ur kniviga situationer.

Häng med på en genomgång som rör allt från rev och skotpunkter till rätt utväxling på kicken samt tell-tales och lazy jacks.

I all enkelhet

Allt presenterat på det charmiga, prestigelösa och kunniga sätt som har gjort Youtube-kanalen Sailing Uma så populär som den är.

Elias Johansson Rimsby

Segelgarderob_for_langseglare

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

renovering-av-lite-motorbat

Häpnadsväckande hemmarenovering på 14 minuter

Segling_till_Alaska

Riskfylld men storslagen segling i Alaska

Coast_Guard_Boat_in_Morro_Bay

Så tränar amerikanska kustbevakningen sina främsta sjömän

Sailing_La_Vagabonde_Vietnam

Sailing La Vagabonde – sagolik segling i Vietnam