Tjejer tränar med Puma

Gustav Morin

Gustav Morin

SCA_tranar_med_PUMA_VORSvenska SCA ställer upp med en tjejbåt i nästa Volvo Ocean Race. Tävlingsbåten levereras först hösten 2013 och därför har SCA-teamet, med Mange Olsson och Richard Brisius i spetsen, redan nu skaffat en riktigt vass träningsbåt.

Foto: Ian Roman/VOR

– Vi har köpt VO70-båten Puma som blev trea i Volvo Ocean Race 2011-2012 att ha som träningsbåt för den besättning som ska sättas samman, berättar Richard Brisius, chef för Team SCA.

Båten är nu i England för att få ny grafisk design och anpassas för att bli den perfekta träningsbåten. Richard Brisius räknar sedan med att börja segla med kandidater i februari.

– Just nu håller vi på att sätta ihop en grupp med besättningskandidater. Det är ett mycket spännande arbete och vi har varit i kontakt med många intressanta, erfarna och meriterade kvinnliga seglare från hela världen. Vi hoppas att vi ska ha en första grupp seglare klara för vårt team mot slutet av första kvartalet 2103. Därifrån ska vi sedan bygga vidare och vår förhoppning är att ha större delen av besättningen på plats under sommaren 2013.

På Team SCA är det en mindre grupp som arbetar med rekrytering av kandidater. I gruppen ingår bland andra Magnus Olsson med erfarenhet från sju Volvo Ocean Race-projekt och  Joao ”Joca” Signorini som var med och vann tävlingen 2009 med Ericsson 4 och seglade på Telefonica i det senaste Volvo Ocean Race.

SCA_VOR
Gamla Vo70-båten Puma har seglats från Göteborg till England för att få nya loggor.
Foto: Rick Tomlinson.

Richard_Brisius
Richard Brisius driver Atlant Ocean Racing som varit inblandade i princip alla svenska VOR-projekt. Nu är han chef för Team SCA.
Foto: Oskar Kihlborg.

SCA_tranar_med_PUMA_VOR

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2019_VOR_kvinnliga_seglare_Yongest_woman_in_the_ocean_race

Yngsta tjejen i Volvo Ocean Race dominerar

racing_havskappsegling_2019_The_Ocean_Race__The_Ocean_Race_Salen

Svensken som ska leda nya The Ocean Race

racing_havskappsegling_2019_Maiden_women_offshore_Tracy_Edwards

Första kvinnliga skepparen i Whitbread berättar

racing_havskappsegling_2018_VORTheMovie_Ingang_Volvo_Ocean_Race_recap_2017_2018

VOR – the movie!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar