Torben Grael till Ericsson Racing Team

Redaktionen

Redaktionen

 

Olympiske guldmedaljören i Starbåt, Torben Grael har skrivit på för Ericsson Racing Team. Torben var skeppare på Brasil 1 i senaste Volvo Ocean Race och tar nu avhoppade John Kosteckis plats som skeppare för den internationella delen av Ericsson Racing Team.

Brasilianaren Torben Grael tillhör de absoluta toppnamnen i kappsegling. OS-Guld i Stare både i Athen och Atlanta, Silver i Soling i Los Angeles plus en mängd VM-titlar.

Han har varit engagerad i tre Americas Cup-sastninger. Den senaste som taktiker för italienska Luna Rossa. Förutom tredjeplatsen i senaste Volvo Ocean Race med Brasil1 seglade han med norrmannen Knud Frostad på Innovation Kvaerner i 1997/98 Witbread Round the World Race.

Torben som taktiker ombord på Americas Cup -båten Luna Rossa.

Hemma i Brasilien är Torben Grael snudd på nationalhjälte. Fotbollsstjärnorn kommer före, men att ha tagit hem så många medaljer till Brasilien uppskattas i det sporttokiga och i stora delar fattiga landet. Torben driver bland annat en framgångsrik seglarskola för fattiga barn. Där lär de sig segla och får låna båtar gratis.

Torben Grael som fanbärare för Brasilien under olympiaden i Athen 2004.

I den nordiska delen av Ericsson Racing Team har skepparen Anders Lewander rekryterat två danska seglare, Stefan Myralf och Jens Dolmer.

 

Mer info om Ericsson Racing Team här

racing_havskappsegling_torbenstareflagga

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_isafwomenpuff

Finska i topp i VM Match Racing

racing_richards

Richard för svår för Hansen i Gold Cup

batar_segelbatar_dreamboatnews

Drömbåtar på topplista

Stulen istället för såld

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar