”Tragiskt” Mange Olsson om att kliva iland

Gustav Morin

Gustav Morin

“Det är tragiskt”
Foto:Gustav Morin/ERT/Volvo Ocean Race

Gustav Morin frågar Magnus Olsson om han har ”tänkt på att det bara är ungefär två månader kvar tills vi är i Stockholm?”
Mange vill fortsätta ett varv till,  skriver Gustav i ett mejl från Ericsson 3.

I morse frågade jag Magnus Olsson ”har du tänkt på att det bara är ungefär två månader kvar tills vi är i Stockholm?”

Manges vanliga leende var som bortblåst och han blev allvarlig. Han svarade trumpet och med blicken nedåt ” jag vet, det känns tråkigt. Jag vill inte tänka på det. Kan vi inte bara fortsätta och göra ett varv till, på direkten?”

”Vill du verkligen det?”, frågade jag.

”Självklart, utan tvekan!”

Jag vill säga att alla ombord på Ericsson 3 är entusiastiska när det gäller segling och många av oss ser det inte som omöjligt att vi gör den här seglingen igen, men ingen är så tydlig om det som Magnus.

Vi har inte seglat speciellt bra de senaste timmarna. Det har varit svårseglat med ”squalls” (lokala molnfronter) och vi har legat i gränslandet mellan två olika försegel för att hitta båtfarten. Jag tror att vi har bytt mellan topphissade code zeron till ett mindre försegel sex gånger de senaste fyra timmarna. Tydligast ser man det på avståndet till Ericsson 4 som vi länge låg bredvid.

Vi försöker undvika stora ”squalls” men ibland blir det så att vi måste segla rakt in i dem. Tidigt i morse lyckades vi undvika ett av dem, vilket Ericsson 4 inte klarade. Oturligt för oss fick de mer vind under molnet och drog iväg några sjömil när vi låg still utan vind. Det är mycket svårt att bedöma om ett moln ger utdelning eller inte.

“Det är tragiskt”

Relaterade artiklar

nyheter_2019_Mange_Olssons_minnesfond_Carolijn_Brouwer_puff

Mange Olsson-priset till framgångsrik kvinna

racing_havskappsegling_2018_MangeOlssonStipendiet_Ingang_MancgeOlssonStipendIngang

Mange Olsson Priset – och vinnaren är…

bloggare_adrenalin_SEGLING_6

Actionfylld segling och hyllning till Mange

Hamnen show 1

Hamnen show – första avsnittet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar