Tredje dagen för Acura Key West Regattan

Redaktionen

Redaktionen

Onsdag den 17 januari i Nordamerikas största regatta Acura Key West. Efter 6 seglingar av 9. Svenska Artemis, en Swan 601, klättrar ordentligt i resultattabellen i Key West och ligger trea totalt efter dagens seglingar. Torbjörn Törnquist med namnkunnig besättning har en bra chans att knipa en plats på pallen om dom kan hålla sig topp 3 under resten av regattan.

Artemis avancerar i Acura Key West 2007

Onsdag den 17 januari, tredje dagen för Nordamerikas största regatta Acura Key West. Efter 6 seglingar av 9.

Svenska Artemis, en Swan 601, klättrar ordentligt i resultattabellen i Key West efter en spik och en delad 5:e placering igår samt en 4:e och en 3:e placering i dagen seglingar. Torbjörn Törnquist med namnkunnig besättning har en bra chans att knipa en plats på pallen om dom kan hålla sig topp 3 under resten av regattan. Och det borde dom ju eftersom Torbjörn har med sig både Russel Coutts och hamnens egen Hasse Bauer i besättningen. .

Glada miner på Artemis Foto: Regatta.nu


Värre är det för veteranen Ken Bruneflod som seglar Mum 36:an Hurrycane i klassen PHRF-2. Ken ligger 12:a i klassen och har haft svårt att komma upp ur abyssen.
I Melges 24 klassen som är ett riktigt getingbo kämpar Ingmar Sundsteth med besättning. Killarna ligger på en 30:e plats bland 47 båtar. Leder gör Italienaren Giovanni Maspero med 29 poäng. Fram till idag ledde de stort, men efter att ha kommit på 20:e plats i dagens sista segling har de närmsta båtarna knappade in rejält på Giovanni’s Joe Fly.

Riktigt bra går det för våra J80 seglare, Magnus Tyreman med besättning, som ligger fyra med 32 poäng och slåss om medaljerna.

Vår granne i väst, kronprins Frederik av Danmark, har det tufft i sin klass, Farr 40, på båten Nanoq. Efter sjätte racet leder America’s Cup segraren Alinghi och Nanoq ligger på 13:e plats av 17.


Foto: Acura Key West Foto: Acura Key West

Regattan med 260 båtar i 17 klasser pågår mellan den 15 januari och den 19 januari i Key West, Florida USA. Hittills har det varit stadiga vindar, blå himmel och varmt väder vilket var en bra start. Artemis seglar i klassen IRC 1, som har de åtta största båtarna varav fyra svanar i Acura Key West 2007.

Total ställning i IRC 1 klassen i Acura Key West 2007 efter 6 race:

  1. Hissar – Farr 60
  2. Numbers – CM 60
  3. Artemis – Swan 601
  4. BonBon – R/P 81
  5. Moneypenny – Swan 601
  6. Pioneer Investments by Cuordileone ? Swan 601
  7. Bella Mente – JV 66
  8. SpiritofJethou ? Swan 601

Läs mer på www.premiere-racing.com

regatta_kw06-1699timwilkes-puff

Relaterade artiklar

racing_ac1flyg500

Tidernas match i America’s Cup har dragit igång

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar