Trim On – realistisk och lärorik segling i simulator

Elias Johansson Rimsby

Seglingssporten är som bekant resurskrävande och utom räckhåll för många. Något som seglaresset Lars Linger vill ändra på med segligssimulatorn Trim On. Se inslaget!

En mycket verklighetstrogen seglingssimulator där man tar plats i en optimistjolle. Så kan Trim On beskrivas. Bakom idén står den mycket välmeriterade kappseglaren Lars Linger och avsikten är lika hedervärd som genial.

Segling för alla

Det handlar det om att lära ut segling på ett enkelt sätt utan tillgång till vare sig båt, hav eller segel. Men också om att göra segligssporten tillgänglig för alla. Inte minst för barn med begränsade medel där drömmen om segling i en riktig jolle är utom räckhåll.

Hamnen testar

Hamnen kastar loss för en testsegling på båtmässan Allt för sjön och förvånas över den realistiskt det känns. I förlängningen kommer spelet att distribueras till segelklubbar för att till slut också säljas i butik.

I butik till sommaren

Det senare beräknas kunna ske från och med den 1 juni. I planen ingår också att bygga ut Trim Om med tvåmansjolle där den viktiga kommunikationen mellan gast och rorsman blir en extra krydda.

Se inslaget!

Se också:
Petter Stordalen ska lära folk sjövett och båtkunskap

Trim_On_segelspel

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2016_Sunbeam_Iingnagngg_IIngangg

Sunbeam Juice – med inbyggd idiotsäkerhet

nyheter_2015_Seglingshandboken_seglingshandboken

Julklapp i sista minuten – Seglingshandboken

kunskap_sjomanskap_Skip_Novak_stormskola_Storm_puff_1

Stormseglarskola med legendar runt Kap Horn

americas-cup-lasse-linger

Film: svenskt proffs kritisk till katamaraner i America’s Cup

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar