Trimaran voltar i Route du Rhum

Trimaran voltar i Route du Rhum

Redaktionen

Motgångarna i året Route de Rhum förföljer Steve Ravussin. Klockan 23:28 GMT måndag skickade Steve iväg en Sarsat nödsignal då hans Orange i hårda vindar hade kappsejsat. Anledningen till olyckan är ännu okänd.

60 fots trimaranen Orange med Steve Ravussin ombord har råkat ut för ytterligare en allvarlig olycka i årets Rhute de Rhum. Sent på måndagskvällen kappsejsade

trimaranen. Steve är vid liv, rapporterar Orange Project.

– Ramen kring rorsmanssätet räddade mitt liv, rapporterar Steve Ravussin. När båten voltade var det den jag höll mig fast vid. När masten gick i vattnet stannade kappsejsningen upp för ett tag men jag förstod vad som skulle hända. Jag hamnade i havet, fastklämd under nätet som går mellan mittskrovet och pontonen.

– Jag hade överlevndasdräkten på mig men dränktes hela tiden av överbyrtande sjöar. För första gången i mitt liv såg jag döden i vitögat.

Steve lyckade ändå ta fram så mycket krafter att han lyckades simma runt och klättra upppå botten av mittskrovet. Därifrån kunde han skicka iväg nödsignalen.

Trimaranen Orange är samma båt som kappseglade i sommarens Nokia Oops Cup. Båten var då sponsrad av Stena Sovkomflot. Ironiskt nog var det ett handelsfartyg, tankern Okhta Bridge, som kom till undsättning och kunde rädda Steve Ravussin.

Förra veckan krockade Ravussin med en flytande container som låg och drev i havet. Rodret och ett sticksvärd skadades så allvarligt att han var tvungen att söka nödhamn för reparationer i Horta, Azorerna.

Drygt två dygn senare blev det definitivt stopp för Steve och hans fortsatta deltagande i Route du Rhum

Mer info:www.orange-sailing-team.com

Redaktionen

nyheter_stevestor

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

utslapp-palmolja-kustbevakning-fororening

Stort utsläpp av palmolja utanför Gotska Sandön

racing_havskappsegling_febcart1

På väg mot soligt vinterrekord

Livetracker_archipelagoraid-sundsvall_puff

Etapp 4 i Archipelago Raid 2006 – Nagu till Fårö