Typisk tjejbåt på Atlanten?

Redaktionen

Redaktionen

Typisk tjejbåt korsar Atlanten.
Vad är egentligen en typisk tjejbåt? Tjejerna på B31:an Cantare delar med sig av sina typiskt feminina attribut, sänt via satellit-telefon efter tre veckor till havs.
”Allt har gått bra, lugnaste seglingen hittills”, skriver Maria Ingerup som räknar med att hon, Sofia och Emelie seglar i mål i St Lucia den 15 december.

Typisk tjejbåt på Atlanten?

En tjejbåt på Atlanten

Sofia, Emelie och jag lever nu väldigt nära varandra, som mest är det sex meter mellan oss. Aldrig har jag levt så tätt inpå två andra människor under så här lång tid, snart tre veckor i sträck på Cantare.

Men om man som vi seglar på Atlanten, alltså inte längs Portugals kust utan mellan Afrika och Karibien, kan det faktiskt bli lite ensamt.

Vi lämnade Las Palmas tillsammans med 215 andra båtar. De första dagarna och framför allt nätterna såg vi flera andra segel och lanternor, men sen försvann alla. Vi har en aktiv radarvarnare som blinkar och tjuter när vi blir träffade av en radarsignal. Så fort den ger ifrån sig ljud börjar vi ivrigt spana intensivt längs horisonten. Ibland dyker det efter ett tag upp en båt, men oftast ser vi dem aldrig.

Vi vet alltså att det finns båtar där ute fastän det går flera dagar mellan våra visuella kontakter, det är då efter tre-fyra dagar utan båt i sikte som ensamheten sätter in. När vi väl ser en annan båt börjar vi såklart undra, vad heter den, vart ska den och vem seglar den.

Så för att underlätta för er andra, som kanske också undrar vad det är för båt ni ser där ute på Atlanten, kommer här några typiska tecken på att det är Cantare ni siktat.

Om de är typiska för alla tjejbåtar, det vill jag låta vara osagt.

Dagtecken

* Färggranna trosor på mantåget, de är nytvättade i saltvatten men sköljda i sötvatten.
* Rosa fiskedrag släpande efter båten, ganska litet eftersom vi inte vill ha för stora fiskar.
* Fotfilar, hårinpackning och rosa peelinghandskar tillsammans med en naken tjej som skriker, vattnet är kallt, bara 28 grader.
* Spöklika vita ansikten som sitter still i sittbrunnen, egentligen välgörande ansiktsmasker som ska stelna.

Mörkertecken

*Ljudet av Sex and the City som strömmar ut från salongen, vår favoritserie som kanske borde döpas om till Sex and the Sea.
* Röd pannlampa på vakthavande som skriver sitt kommande blogginlägg eller läser en bok.
* Chokladförpackningar lite här och där. Varm choklad att dricka eller mörk choklad att äta, vi gillar det mesta med choklad, det håller oss vakna.

Om ni ändå skulle vara osäkra så går det mycket bra att kalla upp oss på VHFen, vi lyssnar på kanal 77 och 16 dygnet runt.

/ Maria Ingerup

Mer om tjejerna på s/y Cantare:

22 dygn, 20 timmar, 17 minuter och 2 sekunder

Strax före avsegling från Las Palmas, Kanarieöarna

Blåmärken + segling = sant

Nyblivna långseglarna Sofia och Maria

Skriv några uppmuntrande kommentarer till Maria, Sofia och Emelie, både här och på deras blogg

Typisk tjejbåt korsar Atlanten.

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar