Ung svenska tränar inför Volvo Ocean Race

Gustav Morin

Gustav Morin

I helgen anlände 21-åriga Frida Langenius till Lanzarote där kvinnliga VOR-teamet SCA har sin träningsbas. Hon kommer att träna och segla med dem i ett par veckor framöver. Hennes ambition är att ta en plats ombord i Volvo Ocean Race 2014-2015.

– Frida är smart, stark och smidig, och har imponerande seglingsmeriter trots att hon är så ung. Det ska bli spännande att se hur det går för henne på Lanzarote, säger teamchef Richard Brisius.

Göteborgstjejen Frida Langenius har både VM- och EM-medaljer i segling samt SM-guld i truppgymnastik. Hon har också framgångsrikt tävlat i alpin skidåkning i USA.

– Många seglare är uppvuxna som rorsmän. Jag är upplärd och uppvuxen som gast. När jag lär andra att segla vill jag att de ska hålla i rodret och jag känner att jag har bäst koll om jag får kontrollera båten genom att röra mig på däck och i brunnen, säger Frida.

Vi kommer att följa Fridas framfart och rapporterar så snart vi får mer info om hur det går med uttagningen. Det är oklart om Karin Berg, som tidigare testat för SCA-teamet, fortfarande har en chans att komma med. Hon klarade åtminstone en ganska tuff träningstur utanför Lanzarote.

racing_havskappsegling_2013_SCA_Volvo_Ocean_Frida_bildspelpuff_Frida

Relaterade artiklar

racing_havskappsegling_2015_VOR_11_juni_Ingang_Ingang

Historisk seger för tjejerna i Team SCA

racing_havskappsegling_2015_VOR_23_april_Ingang_SCAEttvarvIngang

Team SCA – ett varv runt jorden avklarat

racing_havskappsegling_2013_Volvo_Ocean_Race_2014-2015_SCA_new_boat_bildspel_1_Team_SCA_VO_2

SCA första team att sjösätta nya VO65:an

racing_havskappsegling_2013_SCA_Volvo_Ocean_Karin_Berg_Karin_Berg_SCA_puff

Karin Berg testseglar för kvinnliga VOR-teamet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar