Unga jolleseglare om det svåra klivet till kölbåt

Redaktionen

>

De kallar sig för Gransegel Young Guns och har klarat det som långt ifrån alla förmår – att ta det stora klivet från centerbord till blyköl. Se inslaget!

Ett futtigt steg kan tyckas. Men många kan vittna om att klivet från jolle till kölbåt är stort, för att inte säga övermäktigt.

Utan djupare analys av vad svårigheterna består i så konstaterar vi här att ungdomarna Måns Gustafsson, Erik Lindén, Filip Larsson och Eddie Klemtes har fått god hjälp över tröskeln av Gransegel.

Nyblivna lagsportare
De fyra kallar sig för Gransegel Young Guns och presenterar sig så som följer på sin Facebook-sida:

“Vi är ett team av nuvarande/föredetta jolleseglare som bestämt oss för att, förutom våra andra individuella satsningar, tillsammans göra en satsning inom kölbåtssegling. Bakom oss har vi Gransegel som lånat ut båten, en FarEast 28R, till oss samt hjälper till med allt annat vad material och framförallt segel heter.”

Och vidare:

“Till säsongen kommer vi kappsegla både entyp i FarEast 28R-klassen samt SRS med tävlingar både doublehanded och fullcrew. Mest och hårdast kommer vi att satsa på Seapilot 2 Star OXSS (Måns och Erik) och FarEast 28R SM, Värmdö (fullcrew).

Se inslaget!

racing_bankappsegling_2018_GransegelYoungGuns_Ingang_Gransegel_Young_Guns

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2019_Fareast_14_Fareast_14

Fareast 14 – gokartkänsla till lågpris för rörelsehindrade!

batar_segelbatar_2016_J112E_J112E-Main-Salon-Hi-res

J/112E – elegant sportbåt för finsmakaren

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar