Världens största badbrygga?

Redaktionen

Redaktionen

En tydlig trend är att båttillverkare lägger allt mer krut på badbryggorna. Både när det gäller storlek och funktion. Här är engelska Dubois invecklade bidrag till utvecklingen.

Beställaren av 35m Super Stern har två starka önskemål. Att hans nya segeljakt ska bli så snabb att den kan göra sig gällande på kappseglingsbanorna. Men utan att man för den skull gör avkall på den höga komfort som hör lyxiga cruisingjakter till.

Därför kommer 35m Super Stern, som flytetyget ska heta, att byggas i kolfiber och få en köl som sticker hela 6,1 meter. Men som också kan hissas upp så att det bara sticker 4,3 meter. Detta för att den ska kunna ankras på svaj i litet grundare vikar på bästa cruisingmanér.

Stor som en dansbana
Men mest utmärkande med denna 115–fotare är den utfällbara badbryggan. Den fälls ut med en enkel knapptryckning, blir stor som en dansbana och nås via en dörr direkt från ägarhytten.

Än så länge finns 35m Super Stern som sagt bara på ritbordet och vem som ska få äran att designa den invändigt är ännu inte klart. Ej heller vilket varv som ska bygga den.

Om allt går enligt planerna så blir det dock sjösättning lagom till sommaren 2017.

35m Super Stern  
Längd: 35,00 m
Bredd: 8,30 m
Djupgående: 4,30/6,10 m
Vikt: ej klart ännu
Motor: ej klart ännu
Bränsle: ca 8 000 liter
Vatten: ej klart ännu
Pris: ej klart ännu
Mer info: www.duboisyachts.com

Relaterade artiklar

bloggare_Bernt_Lindquist_Moth_Bernt

Behövs fler båtmodeller?

batar_motorbatar_2011_Targa_32_Skarmavbild_2011-07-15_kl._16.36.00

Targa 32 – ny stridsvagn med förfinad bokomfort