Videohöjdpunkterna från Extreme Sailing Series

Gustav Morin

Extreme Sailing Series highlightsDet här är världens mest aktiva professionella katamaranserie med tävlingar över hela världen. Alltid centralt i städer. Ofta med galna krascher. Här är videon från sista racet i Sydney och de mest hårresande incidenterna från året.

Sista stoppet för årets Extreme Sailing Series var Sydney som bjöd på lika häftiga vyer som utmanande seglingsförhållanden. Segrande ur den striden och för hela säsongen gick Schweiziska Team Alinghi med amerikanska Morgan Larsson i täten.

Här är ett härligt sammandrag från säsongens alla race som ägde rum i åtta stora seglarstäder världen över – Singapore, Muscat, Qingdao, S:t Petersburg, Cardiff, Istanbul, Nice och Sydney.

Katamaraner har ingen köl och det är en bidragande orsak till den låga vikten och goda prestandan. Men det gör också att de kan slå runt.

Eventet har bjudit på spännande livesändningar och sammandrag. Här kan ni se ett långt men spännande sammandrag från seglingarna i Kinas seglingshuvudstad Qingdao.

När en vindby träffar en katamaran av den här typen har man en millisekund på sig att välja att falla av eller att lova. Om man väljer det förstnämnda men reagerar man försent accelererar båten ursinnigt och roderverkan blir minimal. Och då kan det går åt pipan.

Singapore bjuder på en av de trängsta arenorna och i de enormt byiga vindarna som drar in mellan skyskraporna är det svårt att hantera accelerationerna och därmed att hålla undan för konkurrenterna. Det blev smärtsamt tydligt för Groupama i den här situationen.

Se alla videor från året på Extreme Sailing Series Youtubekanal.

racing_bankappsegling_2014_Extreme_Sailing_Series_2014_Singapore_Highlights__Extreme_Sailing_Series_highlights

Relaterade artiklar

Depression_Sailing_la-Vagabonde

Depressionen kommer – läge att sälja boendet och kasta loss

Test_katamaran_mot_trimaran

Ett, tu, tre – långseglare om det optimala antalet skrov

Bo ombord pa bat off grid

Simon flyttar ombord på en katamaran som drivs av solceller

SilentYacht

Livet ombord på en solcellsdriven lyxjakt!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar