Se repriserna från Mästarnas Mästare

Redaktionen

Redaktionen

Niklas Edler från KSSS vann årets Mästarnas Mästare. Han kvalificerade genom att vinna SM i Laser Master och tillsammans med Mikael Björndahl och Mathias Hermansson kunde han säkra segern även i detta stora svenska seglarevenemang. Se alla livesändningar från racet här!

– Vi är duktiga på att hålla fokus när det blir avgörande, förklarade en strålande glad men samtidigt avspänd rorsman efter prisutdelningen och det obligatoriska segerdoppet.

Mästarnas Mästare har i åtta år samlat flertalet av de omkring 50 svenska mästare som varje år vunnit SM I olika seglingsklasser.

I år kom 34 svenska mästare och fem wildcards till Båstad för att segla om vem som är allra bäst av de bästa, vem som är Mästarnas Mästare. Seglingarna avgjordes i båttypen CB 66 Racer med spinnaker istället för med gennaker som båten vanligtvis seglas med.

De korta banorna kräver full koncentration och lämnar inget utrymme för misstag.

Vinnarna
Niklas Edler, Mikael Björndahl och Mathias Hermansson tog sig till semifinal via resultatserien 5, 4, 1 och 4. Med en andraplats i semifinalen var de klara för final. Där tog de kommandot redan från start.

– Mikael och Mathias är gamla kompisar sedan juniortiden. De är så duktiga på att sköta sina jobb i båten att jag bara behöver tänka på att hålla fart och kolla det taktiska, berömmer Niklas Edler sin besättning.


– Det har alltid varit väldigt tight när vi vunnit, men vi har lyckats få marginalerna på vår sida, skrattar den nu trefaldige segraren i Mästarnas Mästare.

Bäst hittills
Svenska Seglarförbundets sportchef Stefan Rahm tycker att årets tävlingar om Mästarnas Mästare varit de bästa hittills under de åtta år som evenemanget arrangerats:


– Själva seglingarna har fungerat helt klanderfritt, seglarna har varit väldigt nöjda och arrangemangen har flutit på fint i alla detaljer, tycker han.


– Och vår livesändning på webben lockar ännu mer publik på distans än de 100-tals som kantade banan här i Båstad, fyller han i.

Resultat Mästarnas Mästare 2013:
1. Niklas Edler, Mikael Björndahl och Mathias Hermansson, KSSS – Laser Master

2. Thomas Hansson Mild, Anders Dahlsjö och Tomas Berg, SS Kaparen i Gottskär – OK-jolle.

3. Daniel Wallberg, Johan Bäckman och Martin Berntsson, GKSS – Team Berntsson (wildcard)

Se hela resultatlistan.
Se alla Livesändningar.
Läs mer om Mästarnas Mästare.

Text: www.svensksegling.se.

racing_bankappsegling_2013_mastarnas_mastare_2013_Vinnare_Mastarnas_vinnare_link

Relaterade artiklar

Heating your boat

Heta tips – så håller du varmt ombord!

Over Atlanten Discovery+

Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten

Americas Cup Prada Cup final day 1

America’s Cup Prada Cup final – dag 1

Mercury V12 600 hp-11

Så funkar nya supermotorn – Mercury V12 600 Verado

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar