VM i 470 – Sverige leder!

Redaktionen

Redaktionen

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har gått upp i ledningen efter att ha följt upp spik igår med ytterligare en spik idag.

Också Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammer, nu 9:a, har bra chans att komma till den avslutande medaljfinalen på lördag.

Sverige har inte tagit en medalj I 470 på herrsidan sedan 2004 då Johan Molund tog en silvermedalj tillsammans med Martin Andersson.

Johan Molund och Sebastian Östling (bilden) ligger 23:a och Carl Fredrik Fock och Marcus Dackhammar ligger  nia med två seglingsdagar kvar. 

Johan har just gjort comeback och seglar nu tillsammans med Sebastian Östling, efter en fin säsong är det nya i Swe Sailing Team, landslaget i segling.

– Killarna har seglat ruggigt bra i de svåra förhållandena. Men det är helt jämnt topp fem så morgondagen blir viktig för fortsättningen, säger Sv Seglarförbundets förbundskapten, Magnus Grävare.

Första VM guldet i klassen tog Marit Söderström/Birgitta Bengtsson när regattan gick på samma vatten utanför Haifa 1988, och det följdes upp med ytterligare ett guld för damerna när Therese Torgersson/Vendela Santén vann VM 2004.

Våren 2004 tog vi också vårt senaste VM-guld på herrsidan i en Olympisk klass då Fredrik Lööf och Anders Ekström vann i Starbåt.

Svenska resultat efter segling 9 med två dagar kvar:
1. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, KSSS
9. Carl Fredrik Fock/Marcus Dackhammar, GKSS
23. Johan Molund/Sebastian Östling, GKSS

racing_bankappsegling_2015_VM470_Inganggaller_470IngangGaller

Relaterade artiklar

210312-4 Anton Fredrik VM 470 foto Uros Kekus Kleva

Svenskt VM-guld i 470 efter onödigt spännande final!

genomsmalasund

Lovsång till det lilla båtlivet!

6288299_orig

Träbåtsharmoni – tio års familjeliv till havs

Spirit Yachts 111

Fullspäckat seglingsmagasin

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar