Volvo Ocean Race: En protest nedlagd mot Ericsson 3

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

– Det fanns en chans att Ericsson 3 skulle ha blivit diskvalificerad, vilket i så fall skulle inneburit att Ericsson 4 hamnat högre i resultatlistan, kommenterar skepparen Bouwe Bekking.

– Vi la in en protest för att vi anser att Ericsson 3 hade fel (en styrbord-babord situation. red.anm) men vi tog tillbaka den för det kunde bli så att vi förlorade poäng mot Ericsson 4, säger skepparen på Telefonica Blue, Bouwe Bekking på Volvo Ocean Race hemsida.

– Det fanns en chans att Ericsson 3 skulle ha blivit diskvalificerad, vilket i så fall skulle inneburit att Ericsson 4 hamnat högre i resultatlistan.

–    Grabbarna på Ericsson 3 blev mycket glada när de fick höra vad vi gjort och det känns bra för mig. Det är så många protester som pågår i den här tävlingen, men jag skulle vilja vinna utan några protester. Så att när vi håller upp trofén kan säga att vi vann den på ren segling.

Protesten var en av tre som skulle ha behandlats torsdagen den 8 januari . Ericsson Racing Team kommer att höras om det eventuellt olovliga bytet av en så kallad lös-näsa i stäven. Ericsson 3 ska möta Juyrn för att svara mot en protest från Tävlingskommitten om Ericsson 3 har passerat samtliga waypoints på rätt sida under etapp tre.

Relaterade artiklar

image

Nautiques nya wakeboardbåt – friskt vågat med bara el!

Precision against the dock-2

Volvo Pentas nya teknik för automatiserad tilläggning

HyCruiser 28 4

HyCruiser 28 – med batteri och vätgas i 180 sjömil!

Marell M15Q 3

Marell M15Q – första intrycken av monstret!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar