Volvo Ocean Race: En vakt i taget

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

30 dygn har gått sedan starten i Qingdao och nu är det full fart mot Kap Horn. Det berömda rycket av Ericsson 3 har knappats in av Ericsson 4 och Puma.
– Jag har slutat att tänka på när vi kan komma i mål. Jag försöker bara jobba hårt varje vakt, sen får vi se vad som händer, säger Anders Dahlsjö i ett e-mail från Ericsson 3

 

Saxat ur ett e-mail från Gustav Morin ombord på Ericsson 3:

Vi har insett att det här världens största ingen-mans- land. Det finns ingenting här ute. Vi har seglat dagar och veckor och det finns ingenting, bara några albatrosser och andra fåglar. Idag såg vi en liten val. De såg ut som en späckhuggare i samma storlek som en delfin.

– De stora valarna är nog glada över att leva här,  alla fall. Det finns inte så många som har energin att resa hit och försöka jaga dem, sa Anders Dahlsjö.

När det är lugnt som idag (lördagen den 14 mars) går vi runt och kollar att om allt är okej med båten eller om något behöver fixas. Jag har till exempel gått igenom inventerat matförrådet. Den här etappen känns som om de inte har något slut och kanske vi blir tvungna att införa ransonering. Men det väntar vi med så länge det bara går.
Det är nu när det är kallt som vi behöver all mat vi kan få.
– Jag har slutat att tänka på när vi kan komma i mål. Jag försöker bara jobba hårt varje vakt, sen får vi se vad som händer, säger Anders Dahlsjö.

Kolla på kartan, ett dygn kvar till Kap Horn

Relaterade artiklar

Bygga och bo på en flotte

Bygg din egen flytande fiskestuga!

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!