Volvo Ocean Race: Ericsson 4 först till Indien

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Bakom kämpade systerbåten Ericsson 3, med nordisk besättning, mot spanska Telefonica Blue om andra platsen. När Ericsson 4 gick i mål såg det ut som om Telefonica låg bäst till för att knipa andra platsen.

– Jag är verkligen glad över att vara först i mål, säger Torben Grael. Etappen hade många svårigheter. Det har varit både vått och kallt. Och de lätta vindarna i Doldrums har varit besvärliga. Men som sagt; Vi är glada över att vara först till Kochi.

Navigatören Jules Salter var nästa mer lättad en glad.

– Ja, det är en lättnad att vara i mål. De lätta vindarna i slutet av etappen har varit mer besvärliga än de starka i början. Det har varit svårt att räkna ut var vinden ska komma ifrån. Men till slut gick det ju bra, säger Jules Salter.

Det tog Ericsson 4 drygt två veckor att segla de cirka 4 450 sjömilen (cirka 8 250 km) från Kapstaden till Kochi. Men det var först på tolfte dagen som man ryckte ifrån det övriga fältet. Fram till dess hade Torben Grael ofta legat efter sin kollega Anders Lewander på Ericsson 3. Men Ericsson 4 lyckades fånga vindar under ett regnmoln och lämnade de andra båtarna långt bakom. Sedan dess har man bevakat sin position in till målet

Båtarna kommer nu att stanna i Kochi i cirka två veckor. På Luciadagen smäller starskottet för etapp tre av Volvo Ocean Race. Målet på etappen är Singapore dit båtarna beräknas komma dagen före julafton.

Text: Mats Olsson

Relaterade artiklar

Heating your boat

Heta tips – så håller du varmt ombord!

Over Atlanten Discovery+

Nya kändisar och ny skeppare har kastat loss Över Atlanten

Americas Cup Prada Cup final day 1

America’s Cup Prada Cup final – dag 1

Mercury V12 600 hp-11

Så funkar nya supermotorn – Mercury V12 600 Verado

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar