Volvo Ocean Race: Filmer från starten

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Tredje etappen av Volvo Ocean Race startade i helgen från Kochi, Indien. Se filmerna och läs Mats Olssons rapport.

Intervjuer med Anders Lewander, Aksel Magdahl och Magnus Olsson

Starten av tredje etappen

 

Båtarna lämnar bryggan

I mycket lätta vindar lämnade de åtta båtarna i Volvo Ocean Race, på lördagen, den indiska hamnstaden Kochi. Om drygt en vecka beräknas båtarna vara framme i Singapore som är målet på etapp 3.

Ericsson 4 leder tävlingen efter två raka segrar medan nordiska Ericsson 3 ligger på en sammanlagd femte plats. Spanska Telefonica Blue ligger tvåa och amerikanska Puma är på tredje plats.

Det var ett mycket samlat fält som styrde söderut för att sedan svänga mer mot öster. Framför dem ligger knappt 2000 sjömil med förväntade lätta vindar över Bengaliska viken till scoring gaten vid Sumatra och sedan via Malackasundet ner mot Singapore

Tre timmar efter start rapporterades Puma och Team Russia vara i ledningen en sjömil före de två Ericssonbåtarna. Farterna låg runt 10 knop. Men fältet var väl samlat och nu är målet att snabbt komma bort från de alltför lätta vindarna vid den indiska kusten.

Det var alltså helt andra förutsättningar i starten i Kochi jämfört med Alicante och Kapstaden då det var mycket kraftiga vindar när båtarna gav sig av.

– Det här kommer att bli ett helt annat race än de två första etapperna på grund av de lätta vindarna, sade Ericsson 4:as brasilianske skeppare Torben Grael innan båtarna lämnade hamnen.

Text: Mats Olsson

Relaterade artiklar

Flysuit

Nytt fartrekord med 1 050 hk på ryggen!

©GauthierLebec/Charal

Kölbåtarnas fart har fyrdubblats på 40 år!

Hugo Boss

Snart start för omänskliga higtech-racet!

Båtsamverkan Tullen 1

Svårare tider stundar för stöldligorna!