Volvo Ocean Race: Nu kommer ryssarna!

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race:

Det ryska Volvo Ocean projektet har varit i Österrike och ägnat sig åt teambuilding. I samma veva presenterar projektet sitt nya namn ? Team Russia.
Team Russia:s VO 70 båt är under byggnad hos Green Marine i Lymington, England. Konstruktör är Rob Humphrey.

Ryssarna var förra sommaren ute och testseglade tvåan i förra Volvo Ocean Race, Pirates of Caribbean. I väntan på att deras nya båt ska bli klar har de åkt på teambuilding i österrikiska Alperna.

– Vårt nya namn är Team Russia och i vår logotyp har vi tagit upp influenser från det ryska kyrilliska alfabetet. Vi hoppas därmed på att vår ryska identitet ska bli tydlig på den internationella seglings-scenen, säger skepparen Andreas Hanakamp, före detta olympisk starbåts-seglare från österrike.

Team Russias högste ledare och finansiär heter Oleg Zherebtsov. Han kommer från St Petersburg, är grundare och styrelseordförande för affärskedjan Lenta.

– Det är viktigt för Oleg att vår båt representerar det nya Ryssland, att den uttrycker frihet genom segelsporten, säger Andreas Hanakamp,

Andreas har nyligen varit på varvet Green Marine i Lymington för en inspektionsrunda av den ryska båten. Green Marine byggde VO 70 båten Ericsson till förra Volvo Ocean Rac och även VO 60 båten Intrum Justitia inför Whitbread 1993/94.

Team Russias VO 70 båt är konstruerad av britten Rob Humphrey, samme man som bland annat står bakom Elans designlinje vad gäller exteriör. Skrovet till ryssarnas båt har laminerats klart och lämnat formen. Däck och skrov håller på att sammanfogas och spacklingsjobbet har startat.

Sjösättningen är planerad att ske i maj. Sedan ska ett fullspäckat testprogram ske under sommaren för att komma väl förberedda till starten i oktober i Alicante, Spanien.

Ryssar på teambuilding i Ramsau, österrikiska Alperna

Bara att träna på. Det kan nog bli ett och annat snöfall innan rundningen av Kap Horn.

racing_havskappsegling_russvorlogga

Relaterade artiklar

racing_motorsport_rupert_ribb

Reykjavik – Stockholm i gummibåt

racing_havskappsegling_ericsson250

Oklart om nordisk båt i Volvo Ocean Race

racing_bankappsegling_blindporträtt

Bipande bojar för blinda

racing_havskappsegling_jvbank

Väderinfo från Sverige till Atlantkappseglare

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar