Volvo Ocean Race: På väg över Atlanten

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Dimma, en starter som var för snabb på avtryckaren och en inkommande oljetanker gjorde att starten av etapp sju av Volvo Ocean Race blev ovanligt händelserik.
På lördagen lämnade de sju båtarna Boston och om en dryg vecka bör de vara i mål i Galway på den irländska västkusten.

Första starten gick bra för de två Ericsson-båtarna men eftersom starter hade skjutit 50 sekunder för tidigt kallades båtarna tillbaka och starten fick göras om. Synd för det svenska teamet för vid andra försöket kom Ericsson 4 iväg som båt nummer fyra medan Ericsson 3 kom iväg som sexa, eller näst sist.

Troligen väntar nu en ganska kylig etapp, åtminstone till en början, med temperaturer ner mot två tre plusgrader. Det är till och med kallare än när båtarna rundade Kap Horn för någon månad sedan.

– Du får aldrig underskatta en atlantsegling. Även om det är en kort etapp på cirka åtta dagar så kommer det att bli tufft. Vi kommer att få det kallt, kanske problem med isberg, fiskebåtar, dimma och mycket annat, säger Ericsson 3:s rorsman Thomas Johanson.

När båtarna väl kom iväg på lördagen så försvann de snabbt in i dimman i Bostons inre hamn och de tusentals åskådarna på Fan Pier i central Boston kunde bara gissa vad som hände där ute på sjön. När båtarna sedan skulle runda ett märke kom en stor oljetanker och la sig i vägen så en av båtarna fick vänta innan den kunde runda märket.

– Vi väntar oss lite av det mesta under den här etappen. Men vi vet att det kommer att bli kallt och blött. De första 30 timmarna kommer vi att få vara med om superblöt racing, till på köpet i dimma och en vattentemperatur på ett par grader, sade Ericsson 3:s vaktkapten Richard Mason.

racing_havskappsegling_GR2007_20070702_ert-bos-2009-6048

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar