Volvo Ocean Race: Resultatet av krock med val

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Foto: Oskar Kihlborg/Volvo Ocean Race/ ERT

”Jag gillar inte bortförklaringar men vi seglade på en val och fick en allvarlig skada på kölbladet. Hur mycket vi förlorade vill jag inte spekulera i, men om inte skadan skett hade vi säkert varit med om fighten kring topplaceringen.”
Magnus Olsson under en presskonferens i Stockholm, tisdagen den 26 maj.

 

”Skadan påverkade oss, det blev till och med dålig stämning ombord. Vi kunde inte förstå varför vi inte seglade upp till vår vanliga fart.”
”För navigatören är det viktigt att veta farten för att kunna göra sina prognoser, men de stämde inte. Det ena påverkade det andra och mer vill jag inte gå in på ämnet. Jag gillar inte bortförklaringar.”

Istället spred Magnus lovord kring arrangemanget som är på gång att ta form vid Skeppsbron, Gamla Stan i Stockholm.
Mellan den 14 och 25 juni står Stockholm som värd för Volvo Ocean Race-flottan.
Det blir ett jätteevenemang där stora delar av Skeppsbron fylls av paviljonger, en gästhamnsmarina (biljetterna såldes slut direkt på båtmässan) läktare med 250 sittplatser och förstås de sju Volvo Ocean Race båtarna.
”Bara det blir fint väder blir det succé. Fantastiskt att segling blir en stor sport här och vi ser verkligen fram emot att komma till Stockholm.”

Krocken med valen skedde två dygn efter starten från Boston. Både kölblad och daggerboard fick sig rejäla smällar. Nu genomgår Ericsson 3 en av de större reparationerna bland VO 70-båtarna  i Galway. Förhoppningen är att Ericsson 3 är tillbaka i vattnet torsdag, eventuellt fredag. På lördag är det in-port race.

racing_havskappsegling_GR2007_20070702_kalle_ertgal-2009keel

Relaterade artiklar

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Stridbat

Äntligen – nu kan man starta en egen flotta med stridsbåtar!

U-kajak

U-kajak för en miljon kronor stridsberedd i Vaxholm!

KungsholmenA-scaled-e1618408327930

Nu är det bevisat – nöden har lag!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar