Volvo Ocean Race: Seger för Ericsson 4

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Ericsson 4 vann lördagens inshore-race i Singapore. En vinst och andra plats i dagens två seglingar gav segern. Ericsson 3 hamnade på femte plats i första seglingen och på sjätte i andra. Det gav sammanlagt en sjätte placering.
Mats Olsson rapporterar.

Lördagens inshore sammanlagt (Två seglingar)

1st – Ericsson 4
2nd – PUMA
3rd – Telefonica Blue
4th – Telefonica Black
5th – Green Dragon
6th – Ericsson 3
7th – Delta Lloyd

Första seglingen

1st – PUMA
2nd – Ericsson 4
3rd – Telefonica Blue
4th – Green Dragon
5th – Ericsson 3
6th – Telefonica Black
7th – Delta Lloyd

Andra seglingen

1st – Ericsson 4
2nd – Telefonica Black
3rd – Telefonica Blue
4th – PUMA
5th – Green Dragon
6th – Ericsson 3
7th – Delta Lloyd

Mats Olsson, Ericsson Racing Team, rapporterar:

Ericssons internationella båt, Ericsson 4, med brasilianske skepparen Torben Grael vann lördagens in port-race i Singapore och utökade sin ledning i Volvo Ocean Race.
Nordiska Ericsson 3 ligger kvar på en total fjärdeplats trots en sämre dag där båten slutade på sjätte plats i in port-racet.

Tävlingen avgjordes i två korta bankappseglingar i skiftande vindar utanför Singapore. I första seglingen höll Torben Grael och Ericsson 4 andraplatsen från start till mål, bakom amerikanska Puma. Men i andra seglingen var det betydligt tuffare och ledningen växlade mellan fyra båtar i täten.

– Jag är oerhört nöjd med dagen. Men vi fick jobba stenhårt eftersom vinden växlade hela tiden, sade Torben Grael som också kan glädjas åt fortsatt totalledning 5,5 poäng före tvåan spanska Telefonica Blue.

Det var taktikern Stu Bannatyne på Ericsson 4 som hittade vindstråket som gav Ericsson den sista puffen av bli först över mållinjen alldeles före Telefonica Blue.

– Det var verkligen spänt idag. Det kändes som om vi hela tiden var i manövrar. Det gick inte att slappna av för en sekund. Vi brukar kalla det ”freestyle racing” när man inte kan planera utan bara kör på, sade Bannatyne.

Grael och Bannatyne’s kollegorna ombord på den nordiska båten, Ericsson 3, hade en tyngre dag. Visserligen kom båten iväg bäst i dagens första race. Men det var också det enda som skippern Magnus Olsson och hans besättning hade att glädjas över. Ericsson 3 slutade femma och sexa i de två seglingarna. Det gav dem en total sjätteplats i det sju båtar stora fältet.

– Det var några taktiska beslut som inte blev som vi hoppats. Det är verkligen små marginaler som avgör, säger Magnus Olsson som ändå kan konstatera att Ericsson 3 ligger kvar på en total fjärdeplats i Volvo Ocean Race

Nästa gång båtarna i Volvo Ocean Race möts i ett in port-race är i kinesiska Qingdao 7 februari. Etapp 4 av tävlingen startar från Singapore söndag 18 januari och avslutas i Qingdao dit båtarna beräknas komma runt 30 januari.

VOLVO OCEAN RACE IN PORT-RACE I SINGAPORE
1. Ericsson 4:  (4 points)
2. PUMA:  (3.5 points)
3. Telefónica Blue:  (3 points)
4. Telefónica Black:  (2.5 points)
5. Green Dragon:  (2 points)
6. Ericsson 3:  (1.5 points)
7. Delta Lloyd:  (1 point)

VOLVO OCEAN RACE SAMMANLAGT
1. Ericsson 4, 39 poäng
2. Telefónica Blue, 33.5
3. Puma, 31
4. Ericsson 3, 24
5. Green Dragon, 22.5
6. Telefónica Black, 22
7. Team Russia, 10.5
8. Delta Lloyd, 10

Relaterade artiklar

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar