Volvo Ocean Race starten mot Auckland | Live

Volvo Ocean Race starten mot Auckland | Live

Gustav Morin

Den fjärde etappen ser ut att bli riktigt tuff. Hör svensk/nya zeeländska VOR-veteranen Richard Mason kommentera starten mot Auckland.

Klockan 0700 under söndagsmorgonen startade den fjärde etappen av Volvo Ocean Race 2014-15 från Sanya till Auckland. De närmsta dygnen väntas bli mycket tuffa med segling i hård motvind.

– Det kommer bli en brutal inledning när vi kryssar ut mot Filipinerna, säger Martin Strömberg på kinesiska Dongfeng Race Team.

Under starten i morse låg vinden på sju sekundmeter och tempot kommer att skruvas upp på väg mot Luzonsundet söder om Taiwan. Seglingen österut kommer att vara intensiv för besättningarna med många manövrar och vändningar när de kryssar i höga vågor och vind på runt 15 sekundmeter.

Efter att ha vunnit etappen till Sanya leder Dongfeng Race Team den totala poängställningen. Dessutom lyckades den franska, kinesiska och svenska besättningen vinna gårdagens In-Port Race.


– Vi har jobbat hårt och fokuserat med det här laget i 12 månader och uppenbarligen är vi inne på rätt spår, säger Martin. Det är fantastiskt för alla Kineser i laget att få vinna på hemmaplan och det vill även lyckas göra i Frankrike och hemma i Göteborg. 

På Team SCA gör Anna-Lena Elled sin första etapp som lagets Onboard Reporter. Svenskbåtens skeppare Sam Davies var trygg med lagets förberedelser inför den fartfyllda etappen. 


– Inför tävlingen tränade vi under 18 månader på Lanzarote i över 25 knops vind varje dag. Förhoppningsvis får vi nytta av det nu samtidigt som vi håller koll på varandra och håller ihop båten i ett stycke.

Etappen till Auckland är 5264 sjömil lång och målgången är beräknad från 27 februari till 3 mars. Volvo Ocean Race avgörs i nio etapper på vägen runt jorden och den sista delsträckan avslutas med målgång i hjärtat av Göteborg i juni 2015.

 

Gustav Morin

racing_havskappsegling_2015_VOR_8_feb_Leg_4

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Volvo-Ocean-Race-baten-Mapfre-till-salu

Tävlingsbåt till salu: Köp din alldeles egen Volvo Ocean 65

För sin mångåriga karriär och stora engagemang inom sporten tilldelas Simon ”SiFi” Fisher nu Mange Olsson-priset.

Simon Fisher tilldelas Mange Olsson-priset: ”En stor ära”

Mastbrott-i-the-ocean-race

Mastbrott i The Ocean Race – ledarbåten tvingas gå i hamn

Foiling-towards-Cape-Horn

Tuffa förhållanden när The Ocean Race tar sikte på Kap Horn