Volvo Ocean Race till Marstrand

Redaktionen

Redaktionen

Nästa sommar får Marstrand besök av Volvo Ocean Race-flottan. I fyra dagar, mellan den 10 – 14 juni ska Marstrand stå som värd för ett så kallat pit-stopp. Sen bär det iväg till Stockholm och målet i St Petersburg.

Två gånger tidigare har Volvo Ocean-stopp förlagts till Göteborg. När den tionde upplagan av den globala tävlingen nu förbereds återkommer evenemanget till regionen, denna gång med Marstrand som värd. Stoppet beräknas bli det största evenemang som hållits i Marstand.

– För Team Marstrand, som består av de turistanknutna företagen på Marstrand, är det näst intill högsta vinsten att få ett sådant här arrangemang just nu, säger Bengt Nejdebring, vice ordförande i föreningen, i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att Volvo Ocean Race ska bli för Marstrand vad friidrotts-VM 1995 blev för Göteborg, det vill säga startpunkten där kommun, hela näringslivet och de boende tillsammans börjar utveckla besöksnäringen. Tillsammans med Match Cup Sweden, Marstrands årliga stora seglingstävling, får Marstrand en helt unik position i seglingsvärlden.

Den tionde upplagan av Volvo Ocean Race startar i spanska Alicante den 4 oktober. Stoppet i Marstrand blir den 10-14 juni. Därefter seglar Volvo Ocean Race vidare till Stockholm som blir sista stoppet före slutdestinationen St Petersburg.

racing_havskappsegling_vormarstrand

Relaterade artiklar

ElwoodIngang

Elwood 550e HT – tradition och innovation i ett!

SvavareTraIngangX

Hemmabygge – amfibiebåt helt i trä!

SailingVagabondeIngang

Kända Youtubers satsar på extrem trimaran!

RenaBottenIngang

Genomskinliga båtar – rena botten!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar