Volvo Ocean Race: Woxén navigatör i ”in-port”-race

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Uppdaterad Lördagen den 4 april är det dags för bankappsegling i Rio de Janerio. Magnus Woxén tar då hand om navigatörs-rollen ombord på Ericsson 3.
Ordinarie navigatör Aksel Magdahl är hemma i Norge på semester. Och skepparen Magnus ”Mange” Olsson pussar kronprinssesan Victoria som uppladdning inför racet

Starten för bankappseglingen i Rio går klockan 17:00 svensk tid. VolvoOceanRace.org kommer från och med 16:45 sända direkt över Internet  med video, intervjuer och det ska gå att följa båtarna via tracking-system.

Ericsson 3 har gjort en del förändringar bland besättningen inför bankappseglingen:

¤Magnus Woxen tar Aksel Magdahls plats som navigatör. Magdahl är tillbaka i sin roll under sjätte etappen till Boston med start den 11 april.

¤Richard Mason som var borta under etapp 5 på grund av en ryggskada är tillbaka. En diskbråcks-operation har han skjutit upp till efter det att Volvo Ocean Race är över. Richard som varit hemma i Sverige under etapp 5 säger: ”Jag måste tillbaka till racet av den enkla anledningen att jag har blivit utsparkad hemifrån för att ha ägnat för mycket tid på internet för att följa Ericsson 3”

¤Rasmus Kostner, Danmark, tar rollen som taktiker.

¤Jan Neergaard, Danmark, tar rollen som grinder för storseglet.

”Vi är inte långt från att göra bra ifrån oss, men konkurrensen är mycket tuff, säger skepparen Magnus Olsson i ett pressmeddelande från Ericsson Racing Team.
”Minsta tvekan i beslut eller välja fel väg kan bli ödestiger”

Telefonica Black med Roger Nilson är tillbaka i racet efter det att båten har skeppats till Rio, samma sak med Delta Lloyd. Det innebär att sju båtar kommer till start i lördagens bankappsegling.

Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet
Mange pussar Vickan. Aftonbladet är på plats i Rio, läs mer här

racing_havskappsegling_GR2007_20070702_vickanpuff_895355h

Relaterade artiklar

ElwoodIngang

Elwood 550e HT – tradition och innovation i ett!

SvavareTraIngangX

Hemmabygge – amfibiebåt helt i trä!

SailingVagabondeIngang

Kända Youtubers satsar på extrem trimaran!

RenaBottenIngang

Genomskinliga båtar – rena botten!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar