Volvo Ocean Race: Woxén navigatör i ”in-port”-race

Redaktionen

Redaktionen

Volvo Ocean Race

Uppdaterad Lördagen den 4 april är det dags för bankappsegling i Rio de Janerio. Magnus Woxén tar då hand om navigatörs-rollen ombord på Ericsson 3.
Ordinarie navigatör Aksel Magdahl är hemma i Norge på semester. Och skepparen Magnus ”Mange” Olsson pussar kronprinssesan Victoria som uppladdning inför racet

Starten för bankappseglingen i Rio går klockan 17:00 svensk tid. VolvoOceanRace.org kommer från och med 16:45 sända direkt över Internet  med video, intervjuer och det ska gå att följa båtarna via tracking-system.

Ericsson 3 har gjort en del förändringar bland besättningen inför bankappseglingen:

¤Magnus Woxen tar Aksel Magdahls plats som navigatör. Magdahl är tillbaka i sin roll under sjätte etappen till Boston med start den 11 april.

¤Richard Mason som var borta under etapp 5 på grund av en ryggskada är tillbaka. En diskbråcks-operation har han skjutit upp till efter det att Volvo Ocean Race är över. Richard som varit hemma i Sverige under etapp 5 säger: ”Jag måste tillbaka till racet av den enkla anledningen att jag har blivit utsparkad hemifrån för att ha ägnat för mycket tid på internet för att följa Ericsson 3”

¤Rasmus Kostner, Danmark, tar rollen som taktiker.

¤Jan Neergaard, Danmark, tar rollen som grinder för storseglet.

”Vi är inte långt från att göra bra ifrån oss, men konkurrensen är mycket tuff, säger skepparen Magnus Olsson i ett pressmeddelande från Ericsson Racing Team.
”Minsta tvekan i beslut eller välja fel väg kan bli ödestiger”

Telefonica Black med Roger Nilson är tillbaka i racet efter det att båten har skeppats till Rio, samma sak med Delta Lloyd. Det innebär att sju båtar kommer till start i lördagens bankappsegling.

Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet
Mange pussar Vickan. Aftonbladet är på plats i Rio, läs mer här

racing_havskappsegling_GR2007_20070702_vickanpuff_895355h

Relaterade artiklar

Lifeboat solar

Solpaneler – livet i en självförsörjande livbåt

Vattenskoter gammal mot ny

Ny mot gammal vattenskoter!

Bygga och bo på en flotte

Bygg din egen flytande fiskestuga!

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor