VOR-teamen gör sig redo för etapp 2

VOR-teamen gör sig redo för etapp 2

Redaktionen

Pumas skeppare Ken Reed på väg mot Kapstaden. Foto: Amory Ross/Volvo Ocean RaceSnart har alla sex båtar som deltar i Volvo Ocean Race 2011–12 tagit sig till Kapstaden i Sydafrika – på lite varierande sätt. Team Telefónica, Camper och Groupama seglade hela vägen medan Abu Dhabi, Puma och Sanya tvingades bryta och fick anlita hjälp för att ta sig till etappmålet. Se filmer med läget i lagen!

Pumas skeppare Ken Reed tar fraktbåten mot Kapstaden. Foto: Amory Ross/Volvo Ocean Race

Se läget i lagen Camper, Telefónica, Abu Dhabi och Groupama:

Se när Pumas nya mast kommer till Kapstaden och när Team Sanya pluggar igen hålet:

https://www.youtube.com/watch?v=GxmyRCnu7lg

Här är läget i de sex olika besättningarna inför den andra etappen som går mellan Kapstaden och Abu Dhabi: Ett in port-race seglas i Kapstaden nästa lördag, den 10 december, och dagen efter går starten för den andra etappen.

Team Telefónica:

Finjusteringar görs på båten medan besättningen vilar och laddar inför nästa etapp.

– Vi har gjort ett bra jobb och förhoppningsvis fortsätter turen att vara på vår sida, säger Horacio Carabelli, tekniskt ansvarig i laget.

Han fortsätter:

– Vi känner oss trygga. Nu har vi seglat med det vi har i över 10 000 sjömil, träningsperioden inräknad. Vi försöker att bocka av allt och inte lämna något åt slumpen, men jag tror också att man behöver ha lite tur.

Camper with Emirates Team New Zealand:

Både båt och besättning rapporteras vara i god form. Bara normalt underhållsjobb behöver göras på båten efter första etappen.

– Besättningen har gjort ett fantastiskt jobb på den här etappen, säger lagets shore crew manager Neil Cox. Vi har inte fått några skador och vi känner oss trygga inför nästa etapp, vi vet att båten är mer än redo för uppgiften.

Groupama sailing team:

Har inga stora jobb att göra i hamn, båten har gåtts igenom och kommer snart att vara tillbaka i vattnet.

– Allt går bra för Groupama och vi är helt nöjda med båten, säger Pierre Tissier (building manager).

Abu Dhabi Ocean Racing:

Bröt första etappen efter mastbrott redan första natten och båten skickades i stället med ett containterfartyg till Sydafrika. Team och båt har nu återförenats i Kapstaden och allt sägs vara under kontroll.

– Vi har haft några bra dagar och räknar med att segla igen på tisdag, säger skepparen Ian Walker. Det är mycket som skulle kunna ha gått fel och hittills har inget gjort det vad vi vet, men det är fortfarande en bit kvar.

Puma Ocean Racing:

Puma lastas på containerskeppet. Foto: Amory Ross/Volvo Ocean Race

Puma lastas på containerskeppet. Foto: Amory Ross/Volvo Ocean Race

Båt och besättning hämtades i helgen av en fraktbåt från Atlantön Tristan da Cunha och är nu på väg mot Kapstaden. Arbeten på båten pågår under färd. Laget hoppas kunna starta i in port-racet den 10 december och finnas på startlinjen för den andra etappen dagen efter.

– Vi har ingen tid att förlora när vi kommer in till hamn, så varje litet jobb som kan göras till sjöss är en stor seger på väg mot etapp 2, säger Amory Ross i en skriftlig rapport.

Team Sanya:

Arbete pågår dygnet runt för att få båten klar till etapp 2 efter den svåra skadan i styrbords för. Två dagar efter att båten lastades av i Kapstaden är hon nu tät igen. Även om laget är långt ifrån redo att segla igen, är Team Sanya säkra på att kunna starta i in port-racet nästa helg.

– Det skulle vara en otrolig prestation att ha båten tillbaka så snabbt, men vi kommer att klara det, säger båtansvarige Richard Mason,

 

 

Redaktionen

Pumas skeppare Ken Reed på väg mot Kapstaden. Foto: Amory Ross/Volvo Ocean Race

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Volvo-Ocean-Race-baten-Mapfre-till-salu

Tävlingsbåt till salu: Köp din alldeles egen Volvo Ocean 65

För sin mångåriga karriär och stora engagemang inom sporten tilldelas Simon ”SiFi” Fisher nu Mange Olsson-priset.

Simon Fisher tilldelas Mange Olsson-priset: ”En stor ära”

Mastbrott-i-the-ocean-race

Mastbrott i The Ocean Race – ledarbåten tvingas gå i hamn

Foiling-towards-Cape-Horn

Tuffa förhållanden när The Ocean Race tar sikte på Kap Horn