Watski2Star 2009 för hamnen.se

Redaktionen

Redaktionen

Kappsegling

I sista stund dök något av ett ”Wild Card” upp för Hasse Bauer, hamnen.se. Ett återbud på Mumm 36:an Vendetta öppnade upp för att prova det alltmer populära kappseglingsformatet med endast två personer i besättningen.
Onsdag kväll går starten i Oxelösund för den totalt sett 300 sjömil långa banan. Håll tummarna!

 

Blåsigt värre ser det ut att bli i årets upplaga av Watski2Star. Seglarbagen är packad med dubbla regnställ, fleecetröjor, mössor, flera par vantar och flera par underställ. Bagen är ganska tung, så vi får se vad skepparen Stefan Kraft har att säga när den nye besättningsmannen dyker upp i Oxelösund. Om inte annat bli bagen bra vikt i lovart.

300 sjömil ska avverkas på tre etapper. Starten går i Oxelösund onsdag kväll med första etappmål i Visby. Fem-sex timmars stopp och sen vidare till Oskarshamn. Även där ett stopp på fem-sex timmar och sen norrut till målgången i Oxelösund.

Två man i en Mumm 36:a i kombination med hårda brisar, ja herregud. Det här kommer att bli ett äventyr, och säkert ett blött sådant. Nog har jag seglat både jorden runt, över Atlanten, Fastnet, i Antarktis och allt vad det heter men det här känns pirrigt. En ny utmaning i seglingens underbara värld.

Självklart hoppas jag på att ge rapporter under tävlingens gång, men vis av erfarenhet hur stor kontrasten mellan redaktionslivet och livet till sjöss är, så får vi se hur det går med det.

Om inte annat finns det säkert en hel del att berätta någon gång under helgen.
Först och främst ska vi försöka ta oss runt banan och i mål, sen kommer storyn.

Båten heter Vendetta och du kan följa oss live på kartan här

Mer om Watski2Star här

Relaterade artiklar

GITANA, Maxi Edmond de Rothschild. Drone 13 February, 2013.

Så optimeras areodynamiken – en avgörande faktor

Gitana Ultim Grib files

Rekordet runt jorden – så spår man vädret

Sodeo Gitana Jules Verne

Giganternas kamp runt jorden är igång!

Hugo Boss Alex Thomson under way again

Hugo Boss återuppstånden och igång!