Watski2Star gick lugnare än väntat

Redaktionen

Redaktionen

Watski2Star

Watski2Star

UppdateradEfter en tuff etapp ner till Visby, där tio båtar bröt antingen på havet eller vid stoppet i Visby, genomförs Watski2Star i lugnare förhållanden än vad väderprognoser utlovat.
”Ända från Visby har det varit snäll segling, till och med frustrerande låga vindstyrkor för de som hamnade mitt i lågtryckcentrum”, säger Ove Söder, tävlingsledare för Watski2Star
Dehler 36:an RUT med Svensson/Emmoth vann Watski2Star totalt i den stora enskrovsklassen. www.tangosailing.se har följt tävlingen.

På fredagsmorgonen var största delen av flottan på väg upp på tredje och avslutande etappen mot målet i Oxelösund.
”Det är en fin nordlig bris på 8 /m/s, ren bonnkryss”, säger tävlingsledaren Ove Söder.

”Allt har gått enligt planerna. Att vi gjorde en banändring och hoppade över sydvästpricken vid ölands Norra Grund var för att prognosen sa nordligt 12-24 m/s. Vi ansåg att det då var onödigt vanskligt att köra den ursprungliga bansträckningen. Den tillförde inte kappseglingen något och banan blev endast 5 sjömil kortare”.

Antal anmälda båtar var 101 stycken. Av de 96 båtar som startade i Oxelösund på onsdag eftermiddag och kväll har tio båtar utgått.
”Det är inga allvarliga haverier det rör sig om. Det rör sig om skörade segel eller annat mindre trassel och att prognosen var tuffare än den blev i verkligheten De som har brutit under tävlingens gång har klarat sig själva.”

Första båtarna väntas i mål under lördag morgon.
”Med lite tur blir det som vi har planerat, målgång under lördagen”, säger Ove.

Segraren i Watski2star koras enligt poäng ? plats-siffermetoden. Varje etapp ses som en delsegling och ger poäng efter resultat, dels totalt och dels för respektive klass.
”Det är inte total seglad tid som gäller. Det ser vi mer som kuriosa”

Följ båtarna live här

Se resultat här

Till Watski2Star här

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…