X-35 One Design

Redaktionen

Redaktionen

Nya X-35 One DesignVisionen var att skapa en sportig och enkel segelbåt som är lätta att hantera. Designen ger besättningen komfort under däck efter en kappsegling, men passar även den aktiva familjen.

Vit X-35 från sidan

Skrov- och däckslinjerna på X-35 One Design har inspirerats av IMX range och X-99 samt X-332 Sport. Den öppna aktern och den stora lättarbetade sittbrunnen framför ratten samt alla kontrolltampar finns tillhands på båda sidorna kommer att göra den här båten spännande att kappsegla runt bojarna. Tack vare den djupa kölen på 2.15 m och det djupa rodret kopplat till en stor ratt kommer styrandet av en X-35 i kryss och undanvind att kännas som att segla en jolle, men med komfort och stabilitet. Rullsystemet för genuan tillåter också optimal trimning under alla förhållanden.

X-35 levereras med genomgående aluminiumprofilmast med två bakåtböjda spridare som kontrolleras av ett akterstag sammankopplat med X-Yachts patenterade ”Magic wheel”. En galvaniserad stålram på insidan av skrovet absorberar tyngden från kölen och riggen och tillåter stora riggspänningar som behövs för att maximera kryss prestationen. Segelplanen består av ett stort storsegel med en icke överlappande genua (108%) och en symetrisk spinnaker. Detta ger inte bara möjlighet till snabb slagduell i kryss utan tillgodoser även den förväntade spänningen i undanvind. I och med att den totala vikten är precis över 4 ton, kan seglare förvänta sig att få upplevelser av undanvindssurfande liknande eller bättre än med X-332 Sport, som kommer upp i över 18 knop i vindhastigheter på 25-35 knop.

Under däck har X-35 ett fullt utrustat pentry och bäddar för upp till 8 personer fördelat på två öppna dubbelhytter i aktern, en separat dubbelbäddshytt i fören samt 2 platser i salongen. X-35 One Design sjösattes för sin första test segling den 21 oktober 2005. 80 segelbåtar kommer att byggas för leverans under våren 2006 för en speciellt utvald marknad. Andra marknader kommer att ha mellan 1 till 3 segelbåtar tillgängliga under 2006 för att bygga upp en One Design Kappsegling för säsongen 2007.

Nya X-35 One Design

Relaterade artiklar

Screenshot 2021-01-22 at 13.56.23

Otroligt hemmabygge – 74 fot av solid livsglädje!

Visby stridsfartyg

Stealth korvetten Visby – en smygare i världsklass!

Uppblåsbar fiskeflotte – för familjen?

Outdoor Boys – stora äventyr med liten budget

Poliskrasch

Polisen går på grund!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar