Yrvind intervjuas av världskända Youtube-seglarna

Yrvind intervjuas av världskända Youtube-seglarna

Elias Johansson Rimsby

Djuphavsseglaren Sven Yrvind stöter på den långseglande familjen bakom Youtube-kanalen Sailing La Vagabonde på Azorerna efter 78 dagar till havs. Se videon!

Det händer inte varje dag att den långseglande familjen bakom Youtube-kanalen Sailing Vagabonde stöter på någon som är (betydligt) mer erfaren av långsegling än de själva. Sist vi rapporterade om dem hjälpte de seglarnovisen Greta Thunberg över Atlanten.

Här är dock ett sådant tillfälle och den de stöter på är ingen mindre än vår svenske djuphavsseglande veteran och legendar Sven Yrvind.

Yogamastern Elayna får testa att kravla sig ner i Yrvinds båt.

 

De träffades På Azorerna efter Yrvinds seglats från Norge. Se även Hamnens intervju med Yrvind om den kylslagna seglatsen.

Här berättar Sven om hur det började, vad som driver honom ut till havs, om varför hans båt Ex Lex både är och heter ”Olaglig” (på latin) samt hur i helsike man står ut med endast müsli och sardiner som proviant i månad efter månad.

Men det är inte allt.

Samtalet kommer också att handla om hur man fördriver tiden till havs och om Yrvinds längsta vistelse till havs i sträck. För att nämna en del.

Sist men inte minst bjuder han ombord den yoga-smidiga Elayna (som normalt seglar en stor cruising-katamaran) i sitt minimala hemmabygge som han menar är bland det säkraste och mest pålitliga man kan segla till havs.

Se det unika mötet mellan dessa makalöst erfarna långseglare som också är en kul kontrast i hur man väljer att idka båtliv!

Elias Johansson Rimsby

yrvind

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Sjosattning_Rapido_Sailing_La_Vagabonde

Sailing La Vagabonde – premiär med nya 60-fotstrimaranen

Sailing_La_Vagabond_ny_trimaran

Kända långseglarna satsar på en 60-fots trimaran

Sailing_La_Vagabonde_Bondbat

Kända långseglarna testar James Bonds ikoniska båt

Sailing_La_Vagabonde_Vietnam

Sailing La Vagabonde – sagolik segling i Vietnam