Yrvind intervjuas av världskända Youtube-seglarna

Elias Johansson Rimsby

Djuphavsseglaren Sven Yrvind stöter på den långseglande familjen bakom Youtube-kanalen Sailing La Vagabonde på Azorerna efter 78 dagar till havs. Se videon!

Det händer inte varje dag att den långseglande familjen bakom Youtube-kanalen Sailing Vagabonde stöter på någon som är (betydligt) mer erfaren av långsegling än de själva. Sist vi rapporterade om dem hjälpte de seglarnovisen Greta Thunberg över Atlanten.

Här är dock ett sådant tillfälle och den de stöter på är ingen mindre än vår svenske djuphavsseglande veteran och legendar Sven Yrvind.

Yogamastern Elayna får testa att kravla sig ner i Yrvinds båt.

 

De träffades På Azorerna efter Yrvinds seglats från Norge. Se även Hamnens intervju med Yrvind om den kylslagna seglatsen.

Här berättar Sven om hur det började, vad som driver honom ut till havs, om varför hans båt Ex Lex både är och heter ”Olaglig” (på latin) samt hur i helsike man står ut med endast müsli och sardiner som proviant i månad efter månad.

Men det är inte allt.

Samtalet kommer också att handla om hur man fördriver tiden till havs och om Yrvinds längsta vistelse till havs i sträck. För att nämna en del.

Sist men inte minst bjuder han ombord den yoga-smidiga Elayna (som normalt seglar en stor cruising-katamaran) i sitt minimala hemmabygge som han menar är bland det säkraste och mest pålitliga man kan segla till havs.

Se det unika mötet mellan dessa makalöst erfarna långseglare som också är en kul kontrast i hur man väljer att idka båtliv!

yrvind

Relaterade artiklar

Sven-Yrvind-i-ny-dokumentar

Sven Yrvind – havsfilosofen om sin inre resa på världshaven

Depression_Sailing_la-Vagabonde

Depressionen kommer – läge att sälja boendet och kasta loss

SailingVagabondeIngang

Kända Youtubers satsar på extrem trimaran!

Yrvind testar Exlex Minor

Yrvind testar att slå runt med sin nya båt

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar