Du är här:Hem Artiklar Segelbåtar Diva 34 SC – prestanda och komfort i koncentrat

Diva 34 SC – prestanda och komfort i koncentrat

Enligt planen ska en ny Diva bli klar lagom till nästa båtsäsong. En 34-fotare med hög komfort och rappa seglingsegenskaper i en härlig kombination.

Men det är inte allt. Samtidigt utlovas enkel hantering. Nya Diva 34 ska med andra ord kunna seglas med en liten besättning såväl i race som i semestertakt med familjen.

Enkel hantering uppnår man med en lätt och stark skrovkonstruktion tillsammans med en genomtänkt sittbrunnslayout där varje trimlina och seglingsfunktion sitter inom naturligt räckhåll.

Luftigt runt rorsman
Totallängden av brunnen är närmare tre meter. Sittbänkarna är väl tilltagna med höga sarger. Den bakre delen av sittbrunnen är öppen och lättarbetad så som sig bör på båtar med ambitioner på kappseglingsbanan.

Som rorsman sitter man bekvämast i lovart med ratten mellan benen. En bekväm ställning som fungerar även under långa etapper.

Med Diva 34 SC kommer också det så kallade Open Space-konceptet som känns igen från Diva 40 och som enkelt sammanfattat betyder just öppen planlösning.

Bort med navbordet!
Under däcket ryms totalt tre hytter med rejäla dubbelkojer och ett pentry med tillhörande bänk på hela två meter. Ett annorlunda grepp är att skippa navigationsbordet till förmån för ett modernt så kallat navigationscenter som trollas fram ur salongsbordet. Häpp!

Snabb som vinden
Bakom Diva 34 SC ligger ett omfattande arbete med skrovets utformning, segelplan, konstruktion av båtens uppbyggnad och val av komponenter.

Bland annat har man genomfört en tidskrävande optimering av skrovformen med över tjugo olika skrov i tre olika huvudversioner.

Pluggen som formen ska gjutas på, är i det närmaste klar.

Genom att utveckla skrovformen i datorprogram har olika parametrar kunnat jämföras – såsom stabilitet, motstånd och fart. För att nämna en del.

I skrivande stund tillverkas pluggen som sedan formen ska gjutas på.

Diva 34 SC  
Längd: 10,33 m
Längd v l: 9,21 m
Bredd: 3,48 m
Vikt: ca 4 550-4 950 kg
Kölvikt: 1 650 kg
Storsegel: ca 40 kvm
Fock: ca 28 kvm
Gennaker: 95–117 kvm
Motorstyrka: 20 hk
Bränsle: 70 l
Vatten: 100 l
Kabiner: 2–3
Bäddar: 4–6 + 2
Design: Bernt Lindquist
Pris: från 1 225 550 kr
Producent: www.fabolayachts.se

Publicerades: 2016-06-22

Skriv ut