Du är här:Hem Artiklar Segelbåtar Oceanis 41.1 – lättseglad, ljus och lovande

Oceanis 41.1 – lättseglad, ljus och lovande

image
Snabbare, stabilare, rymligare och mer lättseglad än sin föregångare. Därtill är nya Oceanis 41.1 begåvad med en sittbrunn som ska vara något alldeles extra. Världspremiär i Paris inom kort.

Intet nytt när det gäller själva skrovet. Men i allt annat påstås Oceanis 41.1 överglänsa sin föregångare med nästan samma namn (Oceanis 41). 

Det gäller inte minst hanterbarheten där beslutet att flytta tillbaka masten en bit har bäddat för bekväm segling med självslående fock.

imageimage
Sedan har stor möda lagts på att skapa en luftig salong med mycket ljusinsläpp och därtill en sittbrunn som ska höra till de större som skådats på båtar på runt 40 fot. Dock inte så stor som på Dubois 35m Super Stern.

Många valmöjligheter
Det är grunden. Sedan är det upp till beställaren att fatta flera beslut. Får det lov att vara två eller tre sovkabiner? Ska det vara en eller två toalettutrymmen? Sedan ska man också bestämma sig om man vill ha snickerier i klassisk mahogny eller lite mer vågad ljus ek. En tydlig trend är att det senare alternativet blir ett allt mer vanligt val vid nybeställningar.

image
Inredningen präglas av en rak, enkel och luftig layout där stora fönster i skrovsidorna bidrar till känslan av mycket rymd.

Glädjande nog har man också gett fanken i att försöka klämma in ett navigationsbord som oftast är helt överflödigt på en modern segelbåt.

imageimageimageimage
Två eller tre sovkabiner? En eller två toaletter?

Bästa sovutrymmet är förpiken som har en rejäl dubbelkoj och rejäla garderobsutrymmen.

Oceanis 41.1 har världspremiär på båtmässan i Paris den 5–13 december.

Oceanis 41.1  
Längd ö a: 12,43 m
Längd skrov: 11,97 m
Längd v l: 11,37 m
Bredd: 4,20 m
Djupgående: 2,18/1,55 m
Vikt: 8 777 kg
Kölvikt: 2 300/2 507 kg
Masthöjd: 18,85 m
Pris (fritt varv): från 1 603 000 kr
Svensk återförsäljare: www.yachtsale.se

Publicerades: 2015-10-21

Skriv ut