Sjung ut med Taube

Redaktionen

Redaktionen

Nu finns en sångbok med Evert Taubes mest älskade visor. Den har inte bara texter och noter utan också en inbyggd ljudmodul som håller takt och ton. Bara att trycka på knappen och sjunga ut.

När solen sänker sig bakom horisonten faller andan på. Någon plockar fram en gitarr eller ett dragspel och börjar tvinga fram några toner av en känd melodi. Befinner man sig i skärgården är chansen skyhög att det blir något med Taube.

Men det är inte alltid som musiken är njutbar för fler än musikanten själv och de närmast sörjande som försöker sjunga med. För oftast kan man bara ett par strofer i refrängen. Sedan övergår sången till ett trevande nynnande. Bara för att till sist komma till slutklämmen som brukar levereras för full hals och med överdriven artikulering: ”…Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol! Eller ”…Ellinor, Ellinor, Ellinooor!”


För att lyckas bättre kan man förstås hyra in en allsångsledare. Billigare är dock att satsa på förlaget Max Ströms nya bok ”Evert Taube – 50 visor i urval av Sven Bertil Taube”. En bok som handfast leder alla sångsugna genom ett valfritt antal verser med tydliga texter och noter. Dessutom finns en inbyggd ljudmodul som håller takt och ton till ljudet av piano, flöjt, fiol och trumpet.

Rätt melodi, med mollstick och allt, är sålunda bara en knapptryckning bort.


Boken innehåller dessutom en nyskriven biografi av Petter Karlsson samt ett rikt urval av Evert Taubes egna illustrationer och målningar.

”Evert Taube – 50 visor i urval av Sven-Bertil Taube” är inbunden på 268 sidor. Utgiven av Bokförkaget Max Ström. Pris ca 350 kr.
Info: www.maxstrom.se.

nyheter_2013_Taube_Puff_Taube-5

Relaterade artiklar

Monsunsoppa med torsk.

Gott ombord: Soppa för monsunen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar