Slut i rutan för Kustbevakarna

Profilbild

Patrik Norling

cobragrup.jpg

Den här våren är det sista gången som ”Kustbevakarna” haffar fyllerister och bogserar nödställda i Kanal 5.

Några nya program kommer inte att göras under överskådlig tid. Kustbevakningen har sagt nej till fortsatt filmande ombord.

Den här våren är det sista gången som ”Kustbevakarna” haffar fyllerister och bogserar nödställda i Kanal 5. Några nya program kommer inte att göras under överskådlig tid. Kustbevakningen har sagt nej till fortsatt filmande ombord.

Programmet har skildrat en del av Kustbevakningens verksamhet, d v s den s.k. Cobragruppens arbete både på öst- och västkusten. De senare säsongerna har även SSRS insatser bevakats.

 

Skildringar av enklare ingripanden har varvats med mer dramatiska händelse och sjöfylleri. Programmet har fått stor uppmärksamhet i båtkretsar av döma av alla diskussioner som förekommer på bloggar och i marina diskussionsforum.

Men nu är det slut.

”Det blir inte fler inspelningar av Kustbevakarna, i alla fall inte inom de närmaste åren. Det är en begränsning att ha ett kamerateam ombord. Vi tänker då både på den enskilde medborgaren och på våra egna tjänstemän. Med våra nya befogenheter blir ju också följdarbetet i en del av ingripandena annorlunda och inte avsedda att visas i TV.”, säger Lotta Brandström, informationschef, centrala ledningen, Kustbevakningen. En av de nya befogenheter som justitiedepartementet föreslår ska gälla från och med 1 juli i år är att Kustbevakningen ska kunna ta utandningsprov vid misstänkt sjöfylleri, och inte som nu transportera den misstänkte till närmaste landbaserade polis.

cobragrup.jpg

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar